Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Riblji takosi sa prelivom od limuna i meda

Riblji takosi sa prelivom od limuna i meda

Sastojci:

  • 3 kašike maslaca
  • Malo brašna
  • 2 filea ribe (po izboru)
  • 4-5 kašike soka od limuna
  • So i biber po ukusu

Tortilje:

  • 1 šolja ajzberg salate
  • 1 paradajz iseckan na kockice
  • 1 šoljica rendanog sira
  • 1/4 pakovanja senfa
  • 2 kašike meda ili po ukusu

Priprema:

U velikom tiganju ili šerpi otopite maslac. Ribu uvaljajte u brašno sa obe strane. Stavite u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu i pržite sa jedne strane 3-4 minuta.

Preko gornje strane pospite kašiku limuna, okrenite i pržite još 2-3 minuta.

Tortilje kratko stavite na topao tiganj da ih zagrejete, a zatim ih prebacite na tanjir. Na toplu tortilju stavite salatu, paradajz, sir i ribu iseckanu na komadiće i odložite dok napravite sos.

Priprema sosa:

U manjoj posudi pomešajte senf, med, sok od limuna, so i biber. Po potrebi dodajte još začina. Pospite preko takosa i odmah služite.

Riba koju ne pojedete može da stoji u frižideru i do 3 dana, dok sos, ukoliko je adekvatno upakovan i zatvoren može da stoji i nedelju dana u frižideru.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: