Robert Hip iz Odžaka među dobitnicima pokrajinske nagrade za talente

Pokrajinska vlada je za 2018. godinu dodelila diplome i novčane nagrade najboljim učenicima sa teritorije AP Vojvodine i njihovim mentorima. Među laureatima u oblasti umetnosti je i Robert Hip iz Odžaka.

Tradicionalna pokrajinska nagrada dodeljuje se za postignuta prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Robert je učenik solo pevanja u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sada iz klase Anđele Čivović Saramandić, a nagradu je dobio za vrhunski postignute uspehe. Nagradu za mentora dobila je njegova profesorica.

Priznanja đacima i njihovim mentorima i mentorkama uručili su potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Na konkursu “Talenti 2018″ osmoro darovitih dobilo je specijalne diplome sa novčanim nagradama, 81 učenik i učenica diplome i novčane nagrade i 88 mentora i mentorki diplome i novčane nagrade. Diplome i pohvale dobila su još tri hora i dva orkestra, a pohvalnice 172 učenice i učenika.

Izvor: RadioOdžaci