Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Rubčeve čarolije“ oduševile posetioce

Rubčeve čarolije

U organizaciji Udruženja žena „Rubac“, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora, održana je manifestacija „Rubčeve čarolije“ u Kljajićevu. Manifestaciji je prisustvovala državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušanka Golubović, dok su ispred Grada prisustvovali član Gradskog veća, Đorđe Zorić, te pomoćnici gradonačelnika Jovana Miljević i Branislav Svorcan.

Ovom manifestacijom je Udruženje žena „Rubac“ obeležilo deset godina svog postojanja. Prema programu, održane su razne radionice u šaranju medenjaka, pravljenje palente i uštipaka, zamotavanje sarme i raznih ručnih radova.  Na taj način su članovi Udruženja ali i posetioci mogli da se oprobaju u pravljenju slanih i slatkih poslastica. U kulturno – zabavnom delu programa, učesnici su recitovali pesme uz muziku Miše Bjelivuka.

Voditelj i moderator programa je bio dobitnik Oktobarske nagrade za 2023. godinu, David Dako Kecman, a gostima se obratila i predsednica Udruženja, Dušanka Hajdin, koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila se Gradu Somboru na dosadašnjoj saradnji i podršci.

Tagovi:
Pročitajte još: