fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Rukometaši iz kulske opštine aktivno učestvuju na prvenstvima

rukometna lopta

Predstojećeg vikenda, članice Rukometnog kluba „Laki” učestvovaće na Državnom prvenstvu u Šapcu, zajedno sa još 12 ekipa uzrasta do 16 godina. Ekipe su podeljene u četiri grupe, a rukometašice „Lakija” se nalaze u grupi sa Borom i Beogradom. Prvog dana prvenstva, ekipa „Laki” će odigrati oba susreta u grupi, a u subotu i nedelju se igra za konačni plasman.

Na Državnom prvenstvu za mlađe kategorije nastupile su ekipe Ženskog rukometnog kluba „Krule“ iz Sivca, rukometašice do 14 godina starosti, kao i mladi rukometaši RK „Crvenka“, u uzrastu do 12 godina starosti. Državno prvenstvo za rukometašice do 14 godina starosti održano je u Kraljevu. ŽRK „Krule“ je bio u grupi sa Medicinarom iz Šapca i Juniorom iz Beograda. Kao poslednjeplasirane iz grupe, igrale su za plasman od 9. do 12. mesta. Državno prvenstvo završile su na desetom mestu.

Državno prvenstvo za mlade rukometaše do 12 godina starosti, na kojem su nastupili dečaci iz RK „Crvenka“ održano je u Smederevu. Crvenka je bila u grupi sa Novim Beogradom i Mokrom Gorom, a kao poslednji u grupi, razigravali su za plasman od 9. do 12. mesta. Crvenčani su Državno prvenstvo završili kao poslednji. No, već samo učešće na takmičenju republičkog ranga je uspeh koji su ostvarile mlađe kategorije rukometnih klubova iz kulske opštine.

Tagovi:
Pročitajte još: