Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Rukometni klub „PIK Prigrevica” od ambisa do vrha

Takmičarske sezone za rukometaše privedene su kraju. Sumiraju se utisci i analizira godina koja će mnogima ostati u dugom sećanju. Pandemija korona virusа nije zaobišla ni sportiste koji su morali da se prilagođavaju novim uslovima. Međutim, to nije bio problam za rukometaše i rukometašice Prigrevice koji su iza sebe ostavili godinu koja će se upisati u klupske anale kao vrhunska, i trebaće mnogo truda da se prevaziđu ovi rezultati.

Kada bi se nabrajale sve pobede i sjajni nastupi selekcija koje vodi trener Milka Nikšić potrajalo bi dugo, jer ih je bilo na desetine. Klub je nastupio u 140 zvaničnih utakmica, od toga su ostvarene 103 pobede, 36 poraza i jedan remi.

Seniori su svoje takmičenje okončali kao četvrtoplasirani u Drugoj ligi Sever, uz konstataciju da je golman i kapiten Nikola Čović proglašen za najkorisnijeg igrača lige. On je predvodio svoje kolege do velikog uspeha, a nema sumnje da će, ukoliko budu ostali na okupu, Prigrevčani i naredne sezone biti u vrhu drugoligaškog karavana.

U konkurenciji pionira M 12 (rođenih 2008. godine) Prigrevčani su zauzeli treće mesto u Super ligi Vojvodine, a četvrto na prvenstvu Srbije i da je bilo malo više sreće, oko vrata mladih nada prigrevačkog rukometa sijala bi jedna od medalja. Ovako, ostaje uteha da je Veljko Pavlović proglašen za najkorisnijeg igrača Super lige Vojvodine.

Tragičari ovogodišnjeg takmičenja svakako su dečaci M14 uzrasta, 2006. godištе, koji su na prvenstvu Srbije zauzeli peto mesto, a nisu izgubili ni jednu utakmicu. Mladi Prigrevčani su odigrali nerešeno sa beogradskom Crvenom zvezdom 26:26, potom savladali Smederevo sa 28:23, ali se i pored toga nisu našli u krugu ekipa koje odlučuju za medalje, pa su u borbi za peto mesto savladali beogradski Partizan sa 36:32. U ovom uzrastu Prigrevčani su imali dve ekipe, druga mnogo mlađa zauzela je treće mesto u ligaškom takmičenju.

Ponos kluba svakako je nastup selekcije M16 koju čine dečaci 2004. godište, koji su osvojili titulu prvaka Pokrajine, a iz njihovih redova je Dušan Zekić proglašen za najboljeg igrača Prve lige Vojvodine.

Mada su relativno mlad klub, rukometašice Prigrevice krupnim koracima gaze ka ravnopravnom mestu rame uz rame sa kolegama iz muškog dela kluba. One su tokom ove sezone odigrale 34 utakmice, ostvarile 20 pobeda i 14 poraza. Devojčice Ž12 su uspele da osvoje drugo mesto u Prvoj ligi Vojvodine, što je sjajan uspeh, pogotovo što je levi bek, Milana Zekić, proglašena za najbolju igračicu. Ne sme se zapostaviti ni podatak da su u svojoj grupi odigrale osam utakmica i ostvarile isto toliko pobeda, a da su u finalu poražene u Rumi od domaćih rivalki.

Seniorke su sezonu okončale na petoj poziciji u Drugoj ligi Sever. U njihovim redovima nastupaju devojčice koje su po godinama daleko od seniorskog uzrasta, pa se od njih može očekivati uspeh za vreme koje nailazi. Ovaj uspeh je ogroman, pogotovo ako se uzme u obzir da je pre desetak godina klub bio faktički ugašen, zvanično rečeno stavljen u fazu mirovanja, a onda je u njega ušla mlada i ambiciozna Milka Nikšić koja je sve pomerila na bolje.

Danas o selu sa jedva 3000 stanovnika, uglavnom starijih ljudi, rukometna javnost Srbije priča sa visokom dozom poštovanja, jer su Prigrevčani nekoliko godina unazad konstantno prisutni u završnicama najkvalitetnijih takmičenja. Klub koji je bio pred totalnim krahom, danas, kao retko koji seoski sportski kolektiv, ima perspektivu i buduće asove.

“U principu mogu biti zadovoljna ostvarenim, mada se uvek može bolje. Puno se radilo i to nam je donelo odgovarajući rezultat. Ova priznanja nas ne smeju uspavati, već su to nove još veće obaveze i potrudićemo se da već od jeseni krenemo punom parom. Igrači su zaslužili odmor i neka napune baterije za nove izazove”, kaže trener prigrevačkog rukometa Milka Nikšić koja je za svoj kvalitetni i stručan rad dobila priznanje da bude u stručnom štabu pokrajinskog rukometa!

Jovan Banjac

 

Tagovi:
Pročitajte još: