fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Rum kasato

Rum kasato

Sastojci:

  • 500 g krompira 
  • 500 g mlevenog keksa 
  • 400 g čokolade 
  • 200 g margarina 
  • 300 g šećera u prahu 
  • 2 kašike kakaoa 
  • 3 do 4 kašike ruma 
  • 1 ⅕ kašika ulja

Priprema:

Skuvajte krompir, zatim ga ocedite i ispasirajte. Ubacite čokoladu i dodajte 150 g margarina. Margarin i čokoladu će otopiti toplota krompira, a potom sve dobro sjedinite. Naspite šećer u prahu, mleveni keks, kakao i rum prema svom ukusu. Smesu naspite u kalup za pečenje. 

Neka odstoji kako bi se kolač stegnuo i ohladio. Istovremeno otopite preostalu čokoladu, margarin i naspite ulje. 

Kolač isecite na štanglice, pa ih prelijte prethodno spremljenom glazurom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: