Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

RUMUNSKA OPRAVDANJA NE DOTIČU MOSKVU: Rusi neće oprostiti neprijateljske poteze Bukurešta

Rumunski premijer Florin Kacu oglasio se zvaničnim saopštenjem.

Odluka o proterivanju iz Rumunije zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu nema nikakve veze sa onim što se dešava u drugim zemljama Evropske unije, niti je deo nekakve kampanje, izjavio je danas rumunski premijer Florin Kacu.

– Odluku o proterivanju zamenika vojnog atašea Rusije ne bih povezao sa kampanjom ili reakcijom solidarnosti sa onim što se dešava u drugim zemljama – izjavio je Kacu.

On je to rekao za televiziju TVR 1 u odgovoru na pitanje da li se Rumunija pridružila državama koje su reagovale na akcije Rusije.

Rumunske vlasti odlučile su da zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu, Alekseja Grišaeva, proglase za “personu non-grata” na rumunskom tlu, jer su “njegove aktivnosti i postupci u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961.”, saopštilo je rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta odluka je saopštena ruskoj ambasadi u ponedeljak, kada je od ambasadora Ruske Federacije u Bukureštu Valerija Kuzmina zatraženo da se javi rumunskom ministarstvu spoljnih poslova.

Foto: Profimedia/Shutterstock/ilustracija

Preuzeto: Srbija Danas

Tagovi:
Pročitajte još: