fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

“Ružičasta magla u boji zlata” – otvaranje izložbe slika Dragane Mladenović

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe slika umetnice Dragane Mladenović, pod nazivom “RUŽIČASTA MAGLA U BOJI ZLATA”, koje će biti upriličeno u utorak, 30. oktobra, u 19 časova, u Maloj Galeriji KC “Laza Kostić” Sombor. Postavka će biti aktuelna do 9. novembra.

“Proučavajući ljudsko telo dolazim do unutrašnjeg kolanja bila i energije koje saopštavam mnoštvom linija različitih boja. Svaka boja je sadržaj supstance koju nosi telo.
Čovek ima više nivoa postojanja od kojih je telo jedino fizički vidljivo. U trenutku stvaranja u potpunom sam jedinstvu sa svojim fizičkim i duhovnim bićem. Iz tog prostora iznosim na površinu i ostale nivoe postojanja koji na slikama postaju vidljivi. Telo sa svojim tokovima energije se razliva u mnoštvu boja.

Istovremena je i potraga za drugom telesnom polovinom sa kojom mislimo da smo celoviti. Vireći pod kožu došla sam i do duše koja otkriva da je tom i takvom telu dala baš taj određeni oblik, otkrivajući sve odlike psihe, odluke i korake koje jedan Adam i jedna Eva prolaze da bi stigli u svoje sadašnje obličje.

Mnoge uloge sa kojima se čovek i žena poistovete vode zaboravu da bi se na kraju života sud od tela rastočio i pokazao svesnost širu od jedne duše i otkrio bezbrojne igre svesti u čoveku/ženi.

Ove slike nastale su igrajući se sa umetnošću, umešnošću i svesnošću bez predubeđenja. Možete ih gledajući pretvoriti u igrokaz koji vam najviše prija.” (Dragana Mladenović)

Izvor: Kulturni centra Laza Kostić

Tagovi:
Pročitajte još: