Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

SAD uputila hitno upozorenje svojim državljanima da odmah napuste Rusiju

Blinken

Američki Stejt Department izdao je hitno upozorenje svojim državljanima da ne putuju u Rusiju.

U saopštenju se takođe navodi da svim američkim državljanima koji se nalaze u Rusiji preporučuju da što pre napuste tu zemlju.

Državni sekretar Entoni Blinken kao razlog naveo je zabrinutost SAD za bezbednost građana zbog današnjeg hapšenja američkog novinara u Rusiji.

Podsteimo, novinar Vol strit žurnala Evan Gerškovič, uhapšen je u Rusiji zbog sumnje na špijunažu, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Podsetimo, FSB je u Jekaterinburgu zbog sumnje za špijunažu uhapsio dopisnika Gerškoviča.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije zaustavila je nezakonite aktivnosti dopisnika moskovskog biroa Vol strit žurnala, Amerikanca Gerškovič Evana rođenog 1991. godine, akreditovanog pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, koji je osumnjičen za špijuniranje u korist vlade SAD“, rekao je OCD.

„Utvrđeno je da je Evan Gerškovič, po instrukcijama američke strane, prikupljao informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Rusije. Pokušavajući da dođe do tajnih informacija, stranac je priveden u Jekaterinburgu“, saopštio je FSB.

Istražno odeljenje FSB Ruske Federacije pokrenulo je krivični postupak protiv državljanina SAD po čl. 276 Krivičnog zakonika Ruske Federacije („Špijunaža“)

Tagovi:
Pročitajte još: