fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Sadite ovo cveće u aprilu i gledajte kako vaš život cveta do kraja godine

Cveće

Proleće je stiglo, donoseći sa sobom očekivanje sunčanih dana i nove sadnje. U aprilu, idealno je posaditi biljke koje ne samo da će krasiti vaš prostor tokom celog leta, već i one koje ne zahtevaju mnogo pažnje. Među njima su zimzelene i žbunaste biljke, kao i letnje lukovice.

Dan i noć

Ova biljka, često zasađena tokom jeseni, takođe nalazi svoje mesto u aprilskoj sadnji. Pripada porodici ljubičica, poznata je i kao poljska ljubičica, sa velikim cvetovima ljubičaste boje, često ukrašenim belim ili žutim nijansama. Dan i noć može biti jednogodišnja ili dvogodišnja, lako se razmnožava semenom, i može se saditi u saksije ili direktno u vrt.

Cinija

Podseća na hrizanteme, ima čvrstu stabljiku i dolazi u različitim bojama. Voli puno svetlosti i najbolje uspeva na mestima zaštićenim od vetra, u hranljivom i umereno vlažnom zemljištu. Seme se sadi u proleće, a biljke brzo cvetaju nakon 6 do 8 nedelja.

Kadifa

Otporna na različite vremenske uslove, seje se rano u proleće. Kada dostigne visinu od 7-10 cm, treba je presaditi. Zahteva redovno zalivanje i đubrenje, a precvetale cvetove treba redovno uklanjati.

Petunija

Popularna zbog lakoće nege i raznolikosti boja, april je idealan za njenu sadnju. Zahteva redovno zalivanje, a uvele cvetove treba ukloniti da bi se podstakao rast novih.

Tagovi:
Pročitajte još: