Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Šahisti Srbije osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi

Šah

Muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi, pošto su u poslednjem, devetom kolu pobedili Grčku rezultatom 3:1.

Srbija je osvojila 15 bodova, koliko i drugoplasirana Nemačka. Međutim, Srbiji je pripalo zlato na osnovu dodatnih kriterijuma. Treće mesto je osvojila selekcija Jermenije sa 13 bodova.

Šahovski savez Srbije je na društvenim mrežama objavio da su istorijski uspeh Srbiji doneli: Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Indjić, Robert Markuš i Velimir Ivić.

“Šampioni Evrope u šahu 2023. Istorijski uspeh muške reprezentacije Srbije. Odlična naših reprezentativaca, sjajna atmosfera u ekipi, iskustvo trenera i selektora dovelo je našu reprezentaciju na tron Evrope. Bravo momci!!!”, objavio je Šahovski savez Srbije na društvenoj mreži X.

Selektor Srbije je Miodrag Perunović, a trener Miloš Perunović.
Šahistkinje Srbije su u poslednjem kolu poražene od Azerbejdžana 3:1, a na kraju su osvojile osmo mesto sa 11 bodova. Zlatna medalja pripala je Bugarskoj sa 16 bodova, dok je Azerbejdžan bio drugi sa 15. Francuska je stigla do bronze sa 12 bodova.

Za selekciju Srbije nastupile su Teodora Injac, Adela Velikić, Marina Gajčin, Tijana Mandura i Jovana Erić. Selektorka ženske reprezentacije Srbije u šahu je Alisa Marić, a trener Zoran Arsović.

Tagovi:
Pročitajte još: