Sajam zapošljavanja u Kuli – preko 300 radnih mesta

U prostorijama Mađarskog kulturnog centra „Nepker“ u četvrtak, 1. juna, u periodu od 11 do 13 časova,  će biti održan Sajam zapošljavanja. Sajam organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa lokalnom samoupravom. Zainteresovani poslodavci i nezaposlena lica još uvek mogu da se prijave za učešće na ovom Sajmu u Nacionalnu službu za zapošljavanje – ispostava u Kuli.

Tim povodom, Velibor Milojičić , predsednik Skupštine opštine Kula, je izneo sve bitne informacije u vezi sa ovim događajem :

-„Najveći broj radnika traži kompanija „Fiorano“ koja traži 200 radnika i koja će graditi pogon u Kuli. Šestog juna održaće se licitacija za prodaju dva hektara zemljišta u Industrijskoj zoni u Kuli i upravo kompanija „Fiorano“ je uplatila depozit od 20 posto. Pre svega na njihov zahtev, Nacionalna služba za zapošljavanje se obratila nama kako bi organizovali Sajam. Na Sajmu zapošljavanja će, osim „Fiorana“ , biti još petnaestak zainteresovanih poslodavaca, a ono što mi sad znamo je to da se traži preko 300 radnih mesta raznih profila, kao npr. vozači, građevinski radnici, šivači kože i mnogi drugi. Ovim putem upućujem poziv svim nezaposlenim licima sa teritorije opštine Kula da dođu na Sajam zapošljavanja. Mi smo, u dogovoru sa lokalnim prevoznikom, obezbedili jedan autobus koji će na relaciji Sivac-Crvenka u 10:30 sati krenuti iz Sivca i besplatno odvesti sva zainteresovana lica na Sajam. Takođe smo nezaposlenim licima iz Ruskog Krstura i iz Kruščića omogućili da redovnom autobuskom linijom u 9:40 časova besplatno dođu na Sajam uz priloženi evidencioni plavi karton koji dokazuje nezaposlenost lica.“