SAKRIJTE ŠTO VAS NERVIRA: Tviter ima novu funkciju

Konačno je stigla nova opcija…

Nakon nekoliko meseci testiranja do Twitter korisnika je konačno stigla opcija za sakrivanje komentara ispod tvitova, tako da ubuduće neće morati da brišu uvredljive poruke, već će moći da ih skriju, te im se kasnije vrate ili ih iskoriste kao dokaz o online nasilju.

Twiiter

Foto: Profimedia

Drugi korisnici će i dalje moći da vide i sakrivene komentare, ali na sopstvenu odgovornost, nakon što kliknu na sivu ikonicu sa desne strane. Tokom testiranja se pokazalo da su korisnici najviše sakrivali odgovore koje nisu smatrali nevažnim, te one koji su skretali pažnju sa teme, a 27% onih čiji su komentari sakrivenih je tokom istraživanja izjavilo da će u budućnosti više razmišljati pre postavljanja nekog komentara.

Twitter@Twitter

Starting today, you can now hide replies to your Tweets. Out of sight, out of mind.13,4 хиљ.17:23 – 21. нов 2019.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима7.496 људи прича(ју) о овоме

Nova alatka traži dodatne izmene, budući da je veliki broj korisnika strahovao da je upotrebi iz straha od „osvete,“ a zbog toga što ikonica pored sakrivenog komentara jasno ukazuje na to da je vlasnik tvita preduzeo meru sankcije.

Preuzeto: Srbija Danas