Šampionke u plivanju na prijemu kod predsednika opštine Kula

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić priredio je danas prijem za dve mlade plivačice Lenku Kozomora i Jelenu Kosović, obe iz Crvenke, koje su sa državnog prvenstva za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji, a koje je održano u Beogradu, u kulsku opštinu donele naslove prvaka Srbije. Trinaestogodišnja Lenka Kozomora je titulu prvaka Srbije osvojila u disciplini 100 metara prsno, a srebro u disciplini 200 metara prsno. Ovim sjajnim rezultatima treba dodati da je Lenka plivala i u dva seniorska A finala što ju je svrstalo među osam najboljih plivačica prsne tehnike u Srbiji.

Jelena Kosović je na takmičenju održanom u Beogradu postala juniorski državni prvak u disciplinama 200 i 400 metara delfin, viceprvak na 100 metara delfin, a osvojila je i dve bronze na 50 metara leđno i delfin. Sjajan je podatak da je Jelena Kosović u apsolutnoj kategoriji osvojila srebro na 200 metara delfin, a sve to sa samo 15 godina!

Čestitajući im na sjajnim rezultatima predsednik opštine Damjan Miljanić je istakao da opština želi da pomogne na razne načine, od stipendiranja najboljih đaka, finansiranja rada klubova i slično. Na današnjem prijemu su dogovoreni i neki budući koraci kada je plivački sport u pitanju. Naime, krajem godine je registrovan plivački klub i u Kuli, pa će i kroz njegovo funkcionisanje opština moći da pomogne svima onima koji žele da se bave plivanjem. Šampionkama Srbije Lenki Kozomora i Jeleni Kosović predsednik opštine Damjan Miljanić je uručio prigodne poklone, poželevši im još mnogo sličnih uspeha u nastavku karijere.

Današnjem prijemu je prisustvovao i profesor Zdravko Bjelica, osnivač Plivačkog kluba „Bjelica“ iz Vrbasa za koji nastupa Lenka Kozomora, a u kojem je do početka školske godine nastupala i Jelena Kosović, koja sada brani boje Spartaka iz Subotice, jer je đak Srednje medicinske škole u ovom gradu.

Izvor: qmedia