Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Samsung ima problem sa baterijama? Udružuju se sa najvećim rivalom.

Samsung

Samsung je prišao svom najvećem rivalu, kompaniji LG, kako bi dogovorio snabdevanje komponentama za svoje nove uređaje.

Prema informacijama koje stižu iz Južne Koreje, izgleda da je Samsung primoran da se udruži sa svojim najvećim rivalom, kompanijom LG, kako bi obezbedio potrebne komponente za svoje nove uređaje.

Kako tvrdi južnokorejski portal The Elec, nakon pregovora koji su propali prošle godine, Samsung je ponovo prišao svom najvećem konkurentu na tržištu televizora kako bi obezbedio W-OLED panele za jedan od novih modela koji se očekuju sledeće godine.
Južnokorejski dvojac dogovara početnu isporuku između 200 i 300 hiljada panela, a ta brojka bi vremenom mogla da dostigne nešto manje od 2 miliona jedinica. Ovim potezom, Samsung želi da proširi svoju ponudu OLED televizora, koja se u velikoj meri oslanjala na LCD – tehnologiju koju je Samsung Display prošle godine prestao da proizvodi za televizore. Iako Samsung u svojoj ponudi ima OLED televizore, njihovi premijum QLED TV modeli koriste LCD, sa dodatim QD slojem. Na ovaj način, Samsung bi imao OLED televizor i u srednjoj klasi.

Ipak, tu nije kraj saradnje sa kompanijom LG, koja je nedavno promenila svoj logo. Rival će takođe snabdevati Samsung baterijama za potrebe njihovih najnovijih sklopivih telefona – Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5 – koji će biti lansirani u trećem kvartalu 2023. godine.

Ovo nije toliko iznenađujuće, jer je Samsung već kupovao baterije od kompanije LG Energy Solution, ali sadašnja kupovina ukazuje na probleme u lancu snabdevanja, koji bi doveli do kašnjenja u slučaju nereagovanja na vreme. Kako bi sprečio probleme, pored Samsung SDI i kompanije LG, gigant se takođe obratio kineskoj kompaniji ATL (Amperex Technology Limited).

Kako navodi The Elec, cena jedne baterije iznosi između 10 i 15 dolara, a kako Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5 koriste dve ćelije zbog preklopivog dizajna, ukupni troškovi za snabdevanje baterijama će po telefonu iznositi do 30 dolara.

Tagovi:
Pročitajte još: