Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Samsung izvisio, neće proizvoditi najnaprednije čipove za telefone

Čipovi

Qualcomm i MediaTek, giganti u industriji izrade čipova, navodno će poveriti proizvodnju naprednih čipova kompaniji TSMC. Ovi čipovi biće izrađeni na proizvodnom procesu od 3 nm.

Uprkos glasinama da će Qualcomm podeliti teret proizvodnje sledeće generacija mobilnih čipova između kompanija Samsung i TSCM, China Times piše da se to neće desiti. Prema objavljenom izveštaju, TSMC će biti ekskluzivni proizvođač Qualcomm i MediaTek rešenja izrađenih na N3E proizvodnom procesu, a u pitanju su Snapdragon 8 Gen 4 i Dimensity 9400.

N3E je druga generacija TSMC proizvodnog procesa, a prva, N3B, je bila rezervisana za jednog od najvećih klijenata tajvanske kompanije – Apple – i njegove čipsete M3 i A17 Pro serije, koji se koriste u najnovijim MacBook računarima, kao i u iPhone 15 Pro modelima.

Nažalost, još uvek nije poznato zašto je Samsung izvisio i zašto još uvek čeka ozbiljnog klijenta za proizvodnju 3-nanometarskih čipova u svojim fabrikama. Ranije su giganti industrije koristili proizvodne procese oba proizvođača, međutim, izgleda da južnokorejska kompanija mora da povrati poverenje koje je izgubila nakon neadekvatnih performansi Snapdragon 8 Gen 1 čipa i problema zbog kojih Exynos 2300 nikada nije ugledao svetlost dana.

Tagovi:
Pročitajte još: