Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Samsung je upravo “ubio” ove telefone – da li je i vaš među njima?

Samsung

Ukoliko posedujete Samsung telefon iz 2019. godine, vreme je da počnete da razmišljate o novom uređaju.
Među proizvođačima Android uređaja, Samsung je najbolji primer kako se stariji uređaji održavaju u životu. Kompanija je za neke starije uređaje obećala tri godine nadogradnje operativnog sistema i dodatnu godinu sigurnosnih zakrpa, dok noviji modeli uživaju četiri godine novih Android verzija i dodatnu godinu zakrpa. Nažalost, došlo je vreme da se zaboravi na neke modele, a ovaj put je to Galaxy S10 serija.

Kako su Galaxy S10 modeli stari već četiri godine, a spadaju u 3+1 grupu uređaja, Samsung je tačno na vreme uklonio ove uređaje sa zvaničnog sajta, odnosno iz sekcije za podršku, što znači da je martovsko sigurnosno ažuriranje verovatno bilo zadnje koje će ovi uređaji primiti.

Ipak, nisu svi Galaxy S10 telefoni “otišli pod sekiru”. Kako su Galaxy S10 5G i S10 Lite lansirani nekoliko meseci nakon originalnih modela, vlasnici ovih uređaja mogu da očekuju još jedno sigurnosno ažuriranje pre nego što ih zadesi ista sudbina.

Lansirana 2019. godine, Galaxy S10 serija je stigla sa Android 9.0, a trenutno pokreće One UI 4 zasnovan na Android 12 operativnom sistemu koji je dobila u prvoj polovini 2022. godine. Nekoliko meseci nakon toga, telefoni su prebačeni na kvartalne, umesto na mesečne sigurnosne zakrpe, što Samsung obično čini u završnoj fazi podrške.

Pored Galaxy S10 serije, Samsung je takođe u potpunosti ukinuo podršku za Galaxy A30 i A50 uređaje. Ovo znači da ovi modeli neće primati firmware nadogradnje u budućnosti, dok su Galaxy A72 telefoni prebačeni sa mesečnih na kvartalne zakrpe, pa njihovi vlasnici nadalje mogu očekivati manje ažuriranja.

Da sumiramo, ovo su telefoni koji su za kompaniju Samsung zvanično “mrtvi”:
Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy A30
Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy S10 5G (još jedno ažuriranje)
Samsung Galaxy S10 Lite (još jedno ažuriranje).

Tagovi:
Pročitajte još: