fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Samsung predstavio novu Galaxy S24 seriju: Veštačka inteligencija uvek i svuda

Mobilni telefon

San Hoze u Kaliforniji je ove godine bio domaćin najnovijeg događaja Galaxy Unpacked, gde je Samsung predstavio svoju najnoviju liniju pametnih telefona: Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra. Ovaj događaj, koji je privukao pažnju tehnoloških entuzijasta širom sveta, obeležio je novu eru u svetu pametnih telefona, sa posebnim naglaskom na implementaciju veštačke inteligencije (AI).

Galaxy S24 serija: Inovacije na dlanu

Galaxy S24 serija donosi izuzetne inovacije u pogledu dizajna, performansi i funkcionalnosti. Svaki model u seriji predstavlja jedinstvenu kombinaciju elegancije i napredne tehnologije, ciljajući na različite segmente korisnika.

Galaxy S24 – Osnovni model, Galaxy S24, dolazi sa impresivnim karakteristikama koje uključuju naprednu kameru, dugotrajnu bateriju i poboljšanu trajnost. Idealno je prilagođen za one koji traže vrhunsku tehnologiju po pristupačnoj ceni.

Galaxy S24+ – Galaxy S24+ je korak napred u odnosu na osnovni model, nudeći veći ekran i bolje performanse baterije. Ovaj model je dizajniran za korisnike koji traže malo više od svog pametnog telefona, bilo da je to za profesionalnu upotrebu ili za multimedijalnu zabavu.

Galaxy S24 Ultra – Vrhunac serije, Galaxy S24 Ultra, predstavlja pravo čudo tehnologije a dolazi u četiri boje:

titanijumsiva
titanijumcrna
titanijumljubičasta
titanijum
žuta
Sa svojom revolucionarnom kamerom, ogromnim ekranom visoke rezolucije i neuporedivim performansama, Ultra model je namenjen onima koji ne prave kompromise kada je u pitanju mobilna tehnologija.

Na poleđini Galaxy S24 Ultra telefona nalazi se sistem četvorostrukih kamera. Čine ga glavni senzor od 200 MP, ultraširokougaoni modul od 12 MP, telephoto kamera od 10 MP (3x optički zum), kao i nova i poboljšana periskopska kamera od 50 MP, sa 5x optičkim zumom.

Prvi put, ram Galaxy telefona izrađen je od titanijuma, što kupci mogu pronaći samo na Ultra modelu, ali ne i na jeftinijim uređajima S24 serije koje krasi Armor aluminijum.

Galaxy S24 Ultra pokreće najnoviji korisnički interfejs One UI 6.1, zasnovan na operativnom sistemu Android 14. Međutim, vest koja je potresla tržište jeste da će najnoviji Samsung telefoni dobiti čak sedam novih Android verzija i sedam godina sigurnosnih zakrpa, čime je izjednačila podršku koju Google daje Pixel 8 korisnicima, ali i prestigla Apple koji je dugo bio lider na ovom polju.

Veštačka inteligencija: Srce Galaxy S24 serije

Jedan od najuzbudljivijih aspekata nove Galaxy S24 serije je integracija veštačke inteligencije u svakom aspektu uređaja Galaxy AI. Samsung je implementirao AI na nekoliko ključnih područja:

AI u kameri – Galaxy S24 serija donosi revolucionarne kamere koje su poboljšane veštačkom inteligencijom. AI pomaže u optimizaciji slika u realnom vremenu, prilagođavajući osvetljenje, boje i detalje za savršenu fotografiju u svakom trenutku. Funskcija “Circle to Search” dozvoljava da uslikate fotografiju, a zatim zaokružite predmet koji želite da pronađete na internetu, poput para patika ili ručnog sata.

AI za performanse – AI takođe igra ključnu ulogu u upravljanju performansama uređaja. Samsungov AI optimizuje upotrebu baterije, efikasno raspoređujući resurse tamo gde su najpotrebniji, što rezultira dugotrajnijim performansama i bržim odzivom uređaja.

AI i korisničko iskustvo – Korisničko iskustvo na Galaxy S24 seriji je podignuto na novi nivo zahvaljujući veštačkoj inteligenciji. Od personalizovanih preporuka do inteligentnog asistenta, AI se koristi za stvaranje intuitivnijeg i prilagođenijeg korisničkog iskustva. Takođe, postojaće mogućnost prevođenja telefonskih razgovora, kao i razgovora uživo, što može biti veoma korisno prilikom rezervisanja ili samog boravka u inostranstvu. Na raspolaganju je i podrška pri pisanju poruka i transkripcija.​Android Auto će sumirati dolazne poruke i predložiti odgovore, a u okviru Notes, Note Assist će sumirati beleške, kreirati šablone za lakše upravljanje beleškama.

Cene (početne verzije, okvirno)

Samsung Galaxy S24 – 900 evra
Samsung Galaxy S24+ – 1.200 evra
Samsung Galaxy S24 Ultra + 1.450 evra

Tagovi:
Pročitajte još: