Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Samsung predstavlja čak 5 novih telefona u naredne 3 nedelje

Samsung

Samsung će 18. januara i 1. februara održati premijere novih Galaxy A i Galaxy S uređaja.

Čini se da su Samsung pametni telefoni za 2023. godinu najgore čuvana tajna. Nakon što smo imali priliku da mesecima ranije vidimo kako će njihovi novi telefoni izgledati, sada su poznati i datumi dve premijere, od kojih je jednu sam južnokorejski gigant greškom objavio.

Naime, Samsung je na kolumbijskoj verziji svog sajta slučajno objavio sekciju za predregistraciju, gde su posetioci mogli da vide datum održavanja Unpacked događaja na kojem će biti predstavljeni Galaxy S23 uređaji – 1. februar 2023.

Ipak, pre nego što svet bude imao priliku da vidi predstavljanje najboljih uređaja koje Samsung može da ponudi, ljubitelji pametnih telefona će nešto ranije imati priliku da vide dva uređaja srednje klase – Galaxy A54 i Galaxy A34.

Kompanija je na indijskoj verziji sajta objavila odeljak u kojem se najavljuje premijera novih Galaxy A uređaja, koja će biti održana 18. januara u 8 časova po našem vremenu.

Kao što već imali priliku da vidimo, novi jeftiniji modeli će izgledati vrlo slično Galaxy S23 uređajima, ali se od Galaxy A34 5G modela ne očekuje da donese neke drastične promene specifikacija. Super AMOLED ekran će biti neznatno veće dijagonale (6,5 inča umesto 6,4), osvežavaće se brzinom od 90 Hz i imaće Full HD+ rezoluciju. Prema glasinama, očekuje se da će ga pokretati Exynos 1280 čipset i da će dolaziti u konfiguracijama sa 6 ili 8 GB RAM, odnosno 128 ili 256 GB interne memorije. Glavna kamera biće optički stabilizovan senzor od 48 MP, dok će sekundarne kamere biti ultraširokougaona od 8 MP i makro od 5 MP. Za selfije će biti zadužena prednja kamera od 13 MP.

S druge strane, očekuje se da će dijagonala Super AMOLED ekrana na Galaxy A54 5G telefonu biti 6,4 inča, Full HD+ rezolucije i brzine osvežavanja od 120 HZ, a da će se sistem kamera sastojati od optički stabilizovanog primarnog senzora od 50 MP, ultraširokougaone kamere od 12 MP, makro senzora od 5 MP i selfi kamere od 32 MP. Navodno, baterija će biti kapaciteta 5.100 mAh, a pokretaće ga Exynos 1380 čipset u paru sa 6 ili 8 GB RAM i 128 ili 256 GB interne memorije.

Očekuje se da oba modela srednje klase poseduju senzor otiska prsta ispod ekrana, stereo zvučnike, IP67 zaštitu od vode i prašine, 5G, GPS, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, USB-C i brzo punjenje od 25 W. Nažalost, ukoliko se nadate Galaxy A74 pametnom telefonu – imamo loše vesti za vas.

Tagovi:
Pročitajte još: