Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Santorini u Kini: Novo turističko čudo ili kopija bez duše?

Santorini

Kineski Santorini, smešten u jugozapadnoj provinciji Junan, doista evocira atmosferu kosmopolitskog ostrva. Odmaralište “Dali, The Dream Land” sagrađeno je duž planinskog lanca Kangšan, s pogledom na jezero, te sadrži turističke gostionice, butik hotele, restorane, apartmane i arhitekturu koja oponaša tipične krivudave uličice Santorinija, ukrašene cvećem. Kineski Santorini proteže se na površini od 370 hektara, a investicija je iznosila čak osam milijardi juana.

Investitor nije samo bio inspiriran lepotama Santorinija, već je odlučio da izgradi minijaturnu verziju ostrva. Ovo mesto postalo je popularno među kineskim turistima koji su ga doslovno preplavili poslednjih nekoliko meseci.


Kopija Santorinija postala je glavno odredište mnogih influensera na društvenim mrežama, kao i mladih parova koji žele savršene slike sa svojih venčanja.

Ovaj ambiciozni projekt posebno je privlačan populaciji koja nije u mogućnosti da putuje toliko daleko do pravog Santorinija, ali može sebi da priušti ovakvo “međunarodno iskustvo”.

Tagovi:
Pročitajte još: