Saopštenje osnivača i predsednika Skupštine KFK Kula

Povodom najave nelegalno izabranog predsednika kluba, Bogdana Jerkova, i članova nelegalne uprave da klub neće nastupati ove sezone  zbog (navodno) loše finansijske situacije mi, ja, kao osnivač i član jedine legitimne skupštine kluba, oštro protestujem i zabranjujem da se takav kriminalni čin izvede.

Uzevši u obzir izjavu Jerkova o lošoj finansijskoj situaciji, navodim sledeće podatke:

– Prilikom nelegalnog preuzimanja funkcije od bivšeg predsednika Zorana Veselinovića, sadašnja uprava je dobila čist klub, bez ijednog dinara duga, sa 10.000,00 dinara na računu.

– Nikada jači igrački kadar, sa igračima koji su u klub pristigli pred samu smenu, i sa takvim timom sadašnja uprava na čelu sa Jerkovim imala je najgore rezultate u istoriji kluba zauzevši, predposlednju poziciju.

– Od Opštine Kula klub je za prošlu sezonu  dobio 2 × 118.000,00 dinara što je više nego dovoljno za takmičenje u ligi sa 8 klubiva.

– Klub je takođe u ovoj sezoni dobio donacije u  iznosu nešto višem od 120.000,00 dinara

– Takođe je dobio donaciju ,po pisanim rečima Jerkova( za šta postoje pisani dokazi u vidu SMS poruka) u iznosu od 170.000,00 dinara za garnituru opreme.

Logikom stvari i prostom računicom, klub je, što od opštine što od donacija, dobio 416 hiljada dinara, što je sasvim pristojan i više nego dovoljan novac za takmičenje jednog kluba u međuopštinskoj ligi.

Imajući u vidu namere nelegalnog rukovodstva da donese odluku o istupanju kluba i prestanku takmičenja, moram da upoznam javnost sa činjenicom da, u slučaju prestanka takmičenja kluba, sredstva iz opštinskog budžeta ne bi bila dostupna naredne tri godine, što je pogubno za egzistenciju kluba. Kao “rezultate” sadašnje “uprave”, na čelu sa Jerkovim, moram navesti dugove za: prevoz na utakmice, lekarske preglede, dug treneru, kao i dugove pojedinim igračima.  Takođe,  “uprava kluba” nije obezbedila ni teren za odigravanje utakmica, što samo predstavlja svojevrsni šlag na ovu tortu gorkog ukusa.

Na kraju, zahtevam da ideja Bogdana Jerkova o istupanju ne dobije konačnu formu i da, ukoliko ne mogu da obezbede elementarna sredstva, svi hitno podnesu ostavke i predaju klub ljudima koji već imaju obezbeđen teren, sredstva i sve uslove za takmičenje.

Takođe, tražim i da se u javnost iznesu svi papiri o poslovanju kluba u prošloj sezoni. Za sve navedeno postoje činjenice, kao i materijalni dokazi u vidu SMS prepiski, koje je potpisnik ovih redova u svakom trenutku spreman da dostavi.

Zdravko Srdić , predsednik Skupštine FK KFK Kula