Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

SAVETI ZLATA VREDNI: Dolaskom bebe svoje životne navike NE MORATE potpuno da promenite!

Prinova je došla u kuću, ali to ne znači da se potpuno morate podrediti detetu.

– Svoje životne navike ne morate potpuno promeniti, osim, naravno, ako je reč o pušenju. Uobičajene dnevne aktivnosti kao što su upaljen televizor ili radio, slobodno hodanje, razgovor, zvonjava telefona – nemojte izbjegavati.  

 Prinova je došla u kuću, ali to ne znači da se potpuno morate podrediti detetu. Ono će spavati zato što mu se spava i nikakva vaša dnevna aktivnost to neće omesti. Naprotiv, ako stvorite neprirodnu tišinu svaki put kada dete spava, činite i sebi i njemu medveđu uslugu. Razmislite, hoćete li i tokom sledećih meseci moći tako da živiti?

Beba

Beba/Foto: Profimedia 

– Noć se razlikuje od dana i najbolje je da dete odmah počne da primećuje razliku. Neke majke tokom noći ne razgovaraju s decom, ne igraju se, hrane ih u potpunoj tišini i tami, a čak ga i ne presvlače. U današnje vreme, ako dijete nema nadraženu guzu, pelene koje su dostupne na našem tržištu sasvim su dobre i djetetu neće biti ništa ako ga ne presvučete šest sati, odnosno tokom noći.  

– Po danu, dok presvlačite dete i hranite ga, pričajte s njim, igrajte se. Na taj način beba će od prvih dana naučiti razliku između dana i noći pa će ubrzo prespavati celu noć, jer će i samo zaključiti kako je po noći dosadno. Ista pravila vrede i pri uspavljivanju.

Preuzeto: srbijadanas.com

Tagovi:
Pročitajte još: