Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

SDSS na izborima u Hrvatskoj 17. aprila izlazi samostalno, kandidati Pupovac, Jeckov i Šimpraga

Hrvatska

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore u Hrvatskoj, zakazane za 17. april, izlazi samostalno u 12. izbornoj jedinici, a kandidati će biti predsednik SDSS-a Milorad Pupovac i potpredsednice Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, odlučila je danas Glavna skupština stranke.

“Na izborima moramo dokazati da je naše političko predstavljanje Srba u Hrvatsko autentično i da nema drugoga i autentičnijega i vi to znate i vi ste deo toga”, poručio je Pupovac članovima Glavne skupštine stranke, prenela je Hina.

Pupovac je istakao da su iza SDSS-a godine u kojima su i ta stranka i srpski narod u Hrvatskoj bili ućutkivani i stigmatizovani, u kojima su posebno predstavnici ekstremne desnice, ali i pojedini levičari nastojali da grade svoju politiku ućutkivanjem Srba i njihovom stigmatizacijom.

On je podsetio da je tokom proteklih 25 godina SDSS nosila odgovornost i vladala u nizu gradova i opština, ali da nikada nije imala pretenzije da vlada Hrvatskom, ističući da ih nema ni sada.

“Slobodno im bilo ako misle da je to za dobrobit zajedničke zemlje, ali mi ne vjerujemo u to”, rekao je Pupovac, napominjući da je pred SDSS-om zadatak obnove “javnog glasa stranke i zajednice i proširivanja prostora političkog delovanja”.

Pupovac je istakao da će to biti jedan od prvih zadataka SDSS-a i u kampanji i posle nje.

Pupovac je istakao da je SDSS opredeljena da hrvatsko društvo bude društvo slobode za svakog, za sve politike i etničke razlike.

Tagovi:
Pročitajte još: