fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

SEC i CEKOS nizom aktivnosti obeležili međunarodni dan dečjih prava

I ove godine nizom aktivnosti za decu, mlade, roditelje i ostale građanke i građane obeležili smo 20. novembar, Međunarodni dan dečjih prava.

Najpre su aktivsti-kinje i volonteri-ke SEC-a i omaldinske u prepodnevnim satima na glavnoj ulici sproveli akciju radi promovisanja besplatnih dečjih programa SEC-a, afirmacije nenasilnog vaspitavanja dece i promocije akcije prikupljanja školskog pribora i tradicionalne prednovogodišnje akcije prikupljanja slatkiša za ranjivu grupu dece pod nazivom “Deada Mrazovi pomoćnici”.

Centar za kulturu i obrazovanje iz Sonte se ove godine priključio zajedničkom obeležavanju ovog značajnog datuma te je popodne u Sonti održana radionica sa grupom dece na temu inkluzije i prevencije nasilja nakon čega su se učesnici i voditelji radionice uputili u Sombor na centralni događaj povodom obeležavanja Međunarodnog dana dečjih prava u Mađarskoj građanskoj kasini u Somboru, gde je u večernjim časovima pred više od 150 građana izveden javni čas dečje dramske sekcije Somborskog edukativnog centra i omladinske dramske sekcije Gimnazije “Nikola Tesla” iz Apatina, na temu diskriminacije.

Aktivnosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana dečjih prava organizovali smo u saradnji sa Mađarskom građanskom kasinom u Somboru, Centrom za obrazovanje i kulturu Sonta i inicijativama – Pray and Action for Children i Global Network of Religion for Children uz podršku Arigatou International – navodi se u dopisu Somborskog edukativnog centra iz Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: