Sela pokazala najveću inicijativu, realizacija projekta kreće iz Prigrevice

Nakon završenog prvog kruga glasanja, gde su građani opštine Apatin imali priliku da predlože projekte koji bi želeli da se realizuju u njihovoj mesnoj zajednici iz sredstava prikupljenih od poreza na imovinu, izdvojeno je šest projekata od kojih se u drugom krugu glasalo za jedan.

Kroz anketu u okviru projekta „Reforma poreza na imovinu“ opština Apatin je sprovela glasanje gde je preko 2500 građana uzelo učešće između 6 projekata koji su bili najinteresantniji u prvom krugu. Ono što je interesantno je da su prva tri projekta kandidovani ispred sela apatinske opštine. Najviše glasova je dobio projekat rekonstrukcije glavne ulice u Prigrevici sa preko 1300 glasova, odnosno preko 50%, sledeći projekat koji je podržan je izgradnja zelene pijace u Sonti i na trećem mestu se nalazi projekat rekonstrukcije somborskog puta u Kupusini. Ono što je naša dužnost kao lokalne samouprave je da podržimo ovaj izbor građana i da u toku naredne godine finansiramo rekonstrukciju glavne ulice u Prigrevici. Takođe, pokušaćemo da kroz ostala sredstva koja ćemo da ostvarimo da realizujemo neke od ostalih navedenih projekata pa ćemo tako u predlogu budžeta za narednu godinu da stavimo i rekonstrukciju somborskog puta u Kupusini kao i projekat izgradnje zelene pijace u Sonti. – rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać

Koraćeva je dodala i da su projekti vezani za Apatin dobili znatno manji broj glasova, te da je onaj koji se izdvojio kao prioritet izgradnja biciklističke staze u ulici Dimitrija Tucovića i da će to biti takođe prioritet lokalne samouprave u toku naredne budžetske godine.

Za projekat se pored anketnih listića koje su građani dobili na kućne adrese, moglo glasati i preko sajta opštine Apatin gde je prikupljeno 288 glasova, od kojih je bilo važećih 245. Duplirani glasovi koji su poslati sa iste adrese su poništeni.

          Info služba
          Opštine Apatin