Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sijarto: “Odluka o puštanju kosovskih policajaca odraz strateške saradnje Srbije i Mađarske.”

Sijarto

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio je da je odluka Beograda o puštanju uhapšenih kosovskih policajaca da se brane sa slobode odraz strateške saradnje Srbije i Mađarske.

Sijarto je u izjavi za Tanjug objasnio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas obavestio mađarskog premijera Viktora Orbana o odluci sprskih vlasti da puste iz privora trojicu pripadnika kosovske specijalne policije.

”Ovog jutra zamenik premijera Srbije Siniša Mali zatražio je od mene da prenesem poruku od predsednika Vučića našem premijeru Viktoru Orbanu, u kojoj je srpski predsednik mađarskom premijeru saopštio odluku srpskih vlasti da oslobodi poliajce iz pritvora. Ova odluka srpskih vlasti doneta je na osnovu razgovora između premijera Orbana i predsednika Vučića u kojem je naš premijer zamolio i posavetovao predsednika Vučića da oslobodi policajce i mi duboko verujemo da ovakva odluka odražava snažne veze između naših zemalja, kao i stratešku saradnju koju imamo”, rekao je Sijarto.

Mađarski premijer Viktor Orban potvrdio je da je jutros razgovarao sa predsednikom Vučićem, koji ga je obavestio da će uhapšeni pripadnici kosovske specijalne policije biti pušteni iz pritvora i naglasio da ”veoma ceni” taj potez.

Ranije danas sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv trojice pripadnika Kosovske specijalne policije, koji su uhapšeni uboko na teritoriji Srbije 14. juna i oni će se braniti sa slobode.

Tagovi:
Pročitajte još: