Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sin El Čapa izručen u SAD: Ubio pevača jer nije hteo da mu peva na svadbi i vodio moćan kartel

Guzman

Meksičke vlasti izručile su Sjedinjenim Američkim Državama Ovidija Guzmana, sina zatvorenog narko-bosa Hoakina “El Čapa” Guzmana, koji se tereti za trgovinu drogom, saopštio je američki državni tužilac Merik Garland.

Ovidio Guzman je osumnjičen da je, zajedno sa svojim bratom, vodio moćni narko kartel Sinaloa koji je osnovao njegov otac, prenosi BBC.

On je takođe optužen da je naručio ubistvo pevača koji je odbio da nastupi na njegovom venčanju, a uhapšen je u januaru u severnoj meksičkoj državi Sinaloa i od tada je u pritvoru.

– Borba protiv kartela je podrazumevala neverovatnu hrabrost organa za sprovođenje zakona SAD i meksičkih pripadnika policije i vojnih službi, od kojih su mnogi dali svoje živote u potrazi za pravdom – naveo je američki tužilac Garland u saopštenju povodom ekstradicije .

Garland je zahvalio meksičkoj vladi na pomoći u dovođenju Ovidija Guzmana u SAD.

Njegovo izručenje dolazi nekoliko dana nakon što je Ema Koronel, supruga zatvorenog meksičkog narko bosa Hoakina “El Čapa” Guzmana, puštena iz zatvora u SAD.

Ona je priznala krivicu za trgovinu drogom i osuđena je na tri godine zatvora u novembru 2021. godine, ali je prevremeno puštena na slobodu, preneo je BBC.

Njen muž služi doživotnu kaznu u zatvoru u SAD sa maksimalnim obezbeđenjem.

Ovidio Guzman je jedno od četvoro dece koje je El Čapo imao tokom veze sa Griseldom Lopez 1980-ih i 1990-ih. Najstariji od njih, Edgar, ubijen je u obračunu bandi 2008. godine.

El Čapo takođe ima drugu decu iz svog prethodnog braka i iz kasnije veze sa Emom Koronel.

Tagovi:
Pročitajte još: