fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Siniša Mali o skandaloznoj izjavi Ponoša: Opozicija se otvoreno raduje pokušaju rušenja Srbije i kreditnog rejtinga

Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali reagovao je na izjavu bivšeg predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša da će “Rezolucija Evropskog parlamenta prilično urušiti kreditni rejting Srbije i učiniti je nepodesnom za strane investicije”.

Izjavu prenosimo u celosti:

“Kaže Zdravko Ponoš kako će “Rezolucija Evropskog parlamenta prilično urušiti kreditni rejting Srbije i učiniti je nepodesnom za strane investicije”.

Dakle, nekadašnji kandidat za predsednika Republike Srbije u potpunosti priznaje da je opozicija podržavajući ovu rezoluciju pokušala da sruši kreditni rejting ove zemlje. Fascinantno je koliko daleko idu u tome da unište Srbiju i otvoreno se raduju tome da kreditni rejting može da bude urušen.

Kreditni rejting je krvna slika svake zemlje, nešto što investitori prvo gledaju, i dugo nam je trebalo da posle bankrota koju su nam oni ostavili, uspemo da ga podignemo na nivo na kom je danas. Sada smo na korak od investicionog rejtinga, i pripadnici opozicije to vrlo dobro znaju, ali očigledno teško prihvataju.

Mogu da im poručim samo jedno – naše javne finansije su stabilne, nastavljamo da rastemo, imamo rekordnu zaposlenost, a sa programom “Skok u budućnost – Srbija 2027”, pogotovo zahvaljujući tome što ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Expo 2027, za našu zemlju više neće biti granica. Očekujemo da će prosečna plata u Srbiji tada iznositi 1.400 evra, a penzija i minimalna zarada 650 evra. Idemo dalje!” poručio je ministar Mali.

Tagovi:
Pročitajte još: