Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

“Slabe nacije će nestati, a ostaće samo jake”: Orban objasnio zašto se Mađarska naoružava

Orban

Mađarska mora stalno da trenira i naoružava jer dolaze vremena kada će slabe nacije nestati, a ostaće samo jake, rekao je mađarski premijer Viktor Orban na ceremoniji polaganja zakletve diplomaca Nacionalnog univerziteta za državnu službu.

On je napomenuo da se ukrajinski sukob odvija u susedstvu Mađarske, koja je „epicentar podrhtavanja svetskih temelja”, istovremeno sa juga mađarskih granica „opsedaju hiljade migranata”.

– Potrebna nam je jaka zemlja, jaka vlada, jaka ekonomija, jaka vojska i na kraju, ali ne i najmanje važno, jaka služba za sprovođenje zakona. Moramo da se obučimo i naoružamo. Postoje trenuci kada će slabe nacije nestati, ali jake ostaće. Stoga svaki dan treba da jačamo naše linije odbrane i službe za sprovođenje zakona – rekao je Orban.

Prema njegovim rečima, i Mađarskoj su „potrebni jaki ljudi, jer istina bez snage malo vredi”.

– Možemo reći da je Mađarska danas jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi , a možda i najbezbednija. Možemo da budemo ponosni na to i ponosni smo na to – dodao je on.

Ranije je Orban rekao da Budimpešta sada treba da poveća vojne kapacitete zemlje. Prema njegovim rečima, samo jaka nacionalna armija može da garantuje bezbednost zemlje i da će se Mađarska ozbiljno usredsrediti na jačanje nacionalne vojske u narednoj deceniji, jer evropske zemlje ne mogu da se oslanjaju samo na SAD u odbrani, piše RIA.

Tagovi:
Pročitajte još: