Sloga lako protiv Vrbasa, Mladost povratila pobednički ritam, Tekstilac slab protiv ČSK Pivare

U susretima 12. kola Vojvođanske lige Sever, nije bilo puno iznenađenja, jer su favoriti ovoga puta bili sigurni. Sloga iz Čonoplje, koja je vodeći tim na tabeli, bez mnogo problema prebrodila je još jedno gostovanje. Čonopljanci su u Vrbasu savladali istoimenog domaćina sa 3:0, a golove su postigli Purić u 58. Ćovin u 65. i Stojšić u 80. minutu susreta. 

Apatinska Mladost je na svom terenu savladala Crvenku sa 3:0. Bolju igru tokom čitavog susreta Apatinci su krunisali golovima Mitrovića u 19. Rodića u 39. i Ožegovića u 47. minutu susreta. Gosti, koji su u velikoj rezultatskoj krizi, nisu bili dostojan rival razigranim pulenima trenera Aleksandra Kesića, koji su prikazali dopadljivu igru, a raduje i podatak da se gledaoci polako vraćaju na stadion kraj Dunava.

Odžački Tekstilac je na gostovanju u Čelarevu poražen sa 1:4. Domaća ČSK Pivara je prema očekivanjima ostvarila pobedu, a Odžačani su samo tokom prvog poluvremena bili donekle rezultatski ravnopravni, jer su na odmor otišli sa golom zaostatka 1:2, ali su u nastavku poklekli pa je domaćin zasluženo ostvario pobedu.

Nakon ove pobede, Sloge iz Čonoplje ima i dalje šest bodova više od drugog ČSK Pivara, Apatinci su ostali na trećem mestu na tabeli i imaju 24 boda, jedan manje od drugoplasirane ČSK Pivara i sedam od vodeće Sloge iz Čonoplje, Crvenka je sakupila 13 bodova, dok je Tekstilac u nezahvalnom položaju i ima samo 10 osvojenih bodova. U najtežem položaju je somborski Radnički, koji danas gostuje u Bačkom Petrovcu i nalazi se na začelju tabele sa jednim bodom.

U sledećem kolu, Sloga dočekuje Mladost iz Bačkog Petovovca, Mladost gostuju u Somboru poslednje plasiranom Radničkom, Crvenka dočekuje Tisu iz Adorjana, dok će Tekstilac pokušati da osvoji bodove u duelu sa Mladosti iz Turije, koja ima samo tri osvojena boda.