fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Šminka za lenje: Treba vam samo 5 proizvoda za savršenu šminku

Devojka

Ne želite uvek da trošite mnogo vremena na šminkanje, posebno ako ne možete da priuštite sebi više od 10 minuta ispred ogledala. Možete se perfektno našminkata pomoću samo 5 proizvoda. Izgledaćete sveže i prirodno.

1. Korektor

Ako dugo šminkanje nije nešto što volite, verovatno ne volite ni petljanje sa puderom. Korektor će priskočiti u pomoć: njime možete lako prikriti sve nesavršenosti, a on će ujednačiti ton vaše kože kao i puder. Izaberite korektor u nijansi koji najbolje odgovara vašem tonu kože.

Dakle, uz pomoć jednog proizvoda biće moguće sakriti i tamne krugove ispod očiju i crvenilo. Najbrži način da nanesete korektor jeste da ga blendate prstima. Pod uticajem toplote vaše ruke, tekstura proizvoda će postati fleksibilnija, što će vam pomoći da nanesete korektor što je moguće neprimetnije.

2. Krem rumenilo

Rumenilo je neizostavan proizvod koji se može koristiti i kao senka za oči ili ruž za usne. Kremasto rumenilo je najlakše nanositi: lako ga možete razmutiti vrhovima prstiju preko obraza i isto tako brzo naneti na kapke. Proizvod malo zagrejte na prstima, a zatim nežno nanesite na kožu masirajućim pokretima. Ne bi trebalo da trljate rumenilo – na taj način rizikujete da dobijete neujednačen premaz.

Da biste postigli efekat liftinga, nanesite proizvod na vrh jagodične kosti, odstupajući od nosa na udaljenosti od oko dva prsta. Izblendajte rumenilo prema slepoočnicama pokretima nagore, ova tehnika će vam pomoći da zategnete oval lica. Dodajte proizvod i na kapke da osvežite izgled.

3. Maskara

Sledeći korak je maskara, koja će vam pomoći da istaknete oči i učinite ih izražajnijim. Za svakodnevnu šminku možete koristiti i crnu i smeđu maskaru, koja na trepavicama izgleda prirodnije. Prilikom izbora proizvoda obratite pažnju na četkicu: puhasta četkica sa dugim dlakama pomoći će u dodavanju volumena, a silikonska četkica sa kratkim dlakama će učiniti vaše trepavice duže.

4. Gel za obrve

Ne zaboravite da oblikujete obrve i naglasite njihov oblik: to se može uraditi pomoću providnog ili pigmentiranog gela. Nijansa proizvoda treba da bude nešto svetlija od vaše kose, tako da obrve neće izgledati neprirodno.

5. Hidratantni karmin

Završni dodir je hidratantni ruž za usne ili pigmentirani balzam za usne. Takvi proizvodi se mogu nanositi gotovo bez gledanja, bez zamaranja ravnomernom konturom i bez upotrebe olovke za usne. Možete naneti više slojeva ako želite jaču boju. Hidratantni karmin sadrži sastojke koje hidriraju i neguju usne.

Tagovi:
Pročitajte još: