Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Smotra pozorišnog stvaralaštva

Od 18. do 25. marta u Sivcu će biti održana 71. Opštinska smotra pozorišnog stvaralaštva „Velimir Sandić Veljko“.

Smotru će otvoriti dramski amateri iz Kruščića, Dramski studio „Luča“. Oni će odigrati predstavu „Kanjoš Macedonović“ rađenu prema tekstu Vide Ognjenović i u režiji Dejana Cicmilovića. Dan kasnije, u nedelju, 18. marta na scenu sivačkog Doma kulture izaći će crvenački dramski amateri koji će odigrati predstavu „Malograđanska svadba“ prema tekstu Bertolda Brehta i u režiji Radoja Čupića.

U ponedeljak, 19. marta sivačka publika će imati priliku da pogleda ostvarenje kulskih dramskih amatera predstavu „Traktat o sluškinjama“ prema tekstu Bogdana Čiplića i urežiji Dragana Ostojića.

Nakon tri dana pauze smotra će biti nastavljena u petak, 24. marta kada će dramski amateri Doma kulture Ruski Krstur-Dramskog studija „Art“ na matičnoj sceni u Ruskom Krsturu odigrati predstavu Marka Kamelotija „Boing – Boing“ koju je režirala Vladimir Nađ Aćim.

Poslednjeg dana smotre u subotu, 25. marta, domaćini sivački dramski amateri će, takođe, odigrati predstavu „Boing – Boing“ koju je režirala Ana Ilić.

Sve predstave, osim ruskokrsturske dramski amateri iz Kule, Sivca, Crvenke i Kruščića odigraće na sceni Doma kulture u Sivcu sa početkom u 20 časova.

Organizatori smotre su Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Sivac, a pokrovitelj Opština Kula.

Izvor: www.q-media.rs

Tagovi:
Pročitajte još: