fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Snažna poruka predsednika Vučića: “Da ih pobedimo jače nego ikada, uz vašu energiju i snagu! Naredne četiri godine su ključne”

Vučić u Areni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima na velikom skupu SNS-a u Areni u Beogradu.

Nekoliko minuta građani su aplaudirali i klicali “Aco, Srbine”, nakon čega je predsednik počeo spektakularan govor.

– Dame i gospodo, dragi prijatelji, poštovani predsedniče Nikoliću, poštovana predsednice Vlade draga Ana, dragi Miloše, dragi narode – beskrajno vam hvala. Beskrajno vam hvala za sve ove godine i divno veče. Izvinite hiljade vas koji ste ostali ispred, i hvala za vašu bezrezervnu podršku – kazao je on.

Kazao je da smo morali mnogo više brige da pokažemo prema ljudima na koje retko obraćamo pažnju.

– Često su najglasniji oni koji imaju najmanje problema, a najtiši su oni koji imaju mnogo muka, a nismo im uvek pružili podršku. Pre nekoliko dana posetio sam Dejana i njegovu majku Slobodanku Pajović. Žive u kući od 12 kvadrata, majka je osam godina nepokretna. Nisu imali toalet, u tih 10 kvadrata su bili i kuhinja i drugi krevet – kaže Vučić.

Istakao da je u razgovoru sa njima osetio veliku grižu savesti i dozu krivice, ističe on.

– Moramo na tome da radimo u budućnosti, da sebe promenimo, da pričamo sa običnim čovekom, da čujemo svakoga! Negde u svim problemima o kojima su govorili prethodni govornici, Kosovo, Evropa, pritisci, ponekad sam u tome i ja nalazio malo opravdanje. Ali ne mogu da nađem opravdanje za ljude koji su imali mnogo više vremena, a živeli su samo za kancelariju i službeni auto – rekao je predsednik.

O Tomislavu Nikoliću

Mnogi su pitali gde je Tomislav Nikolić, a predsednik je rekao da on nikada nije ni odlazio.

– Zahvaljujući onome što je on počeo smo ovde gde smo. Mi sada imamo veći broj ljudi koji se vraća u zemlju, to su istorijske stvari. I uvek se postavlja pitanje čime smo zaslužili poverenje naroda. Mi, za razliku od nekih drugih, ne vodimo politiku mržnje. Niste čuli večeras nijednu tešku reč o našim protivnicima. Pristojna Srbija hoće da gleda u budućnost.

Predsednik je govorio o kampanji protivnika, da izgleda kao vic, i da samo kunu i proklinju upravo njega.

– Drago mi je što sam neka vrsta gromobrana za sve njihove napade. Dok god je tako, Srbija će ići napred. Ja ću pričati samo o jednom delu rezultata, i o onome što ćemo uraditi. Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku. Vi građani donosite odluke šta će Srbija da radi – rekao je on i dodao:

– Niko ne može da nam zabrani da čuvamo naše nacionalne interese. Kada kažu da smo jedina zemlja u Evropi koja nije stajala u redu da ispunjava naloge nekog drugog. Onda kažu niste se uskladili. Pa nije moj posao da se uskladim sa vama, već sa narodom Srbije. I dok sam ja tu, Srbija će da vodi računa o sebi, o svojim građanima – rekao je predsednik.

O pritiscima na Srbiju

– Mi ne treba da mrzimo nikoga, već da imamo racionalan odnos. Znamo mi koliko su oni veliki i jaki. Ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod. Za nas je to najlepša i najveća zemlja. Ne treba nam ništa tuđe, samo svoje ne damo nikome. To je naša Srbija, po tome se razlikujemo od onih pre nas – ističe Vučić.

Predsednik dodaje da nismo zaboravili 1999. godinu, i da ćemo svake godine podsećati na ono što se dogodilo.

– Gledaćemo u budućnost, ali nećemo se stideti naše prošlosti. I skinućemo kapu pred svakim junakom koji je položio život na oltar otadžbine. I hoćemo da budemo vojno neutralni, da sami čuvamo svoju zemlju, nebo i građane – kazao je on.

Rekao je da ga kritikuju zbog toga ko su mu otac i majka, i da njegovi protivici sada tvrde da je Vučić ucenio građane Srbije.

– Kažu da sam ucenio građane, da ako ne pobedi lista Srbija ne sme da stane, ja neću biti predsednik. Pa zar nije mnogo lakše da ja budem predsednik ko god da pobedi. Ali ja neću to reći, za mene je Srbija sve, neću da vladam sa onima koji hoće da unište Srbiju.

“Nije sve da sednete u fotelju”

– Čekajte bre ljudi, jeste li izašli na izbore, da vidite šta narod hoće. Narod mora da ima budućnost, nije sve da sednete u fotelju i iživljavate se nad jednom porodicom – kaže on.

Vučić je rekao da neće praviti kombinacije, već da mu je jedino bitno šta kaže narod.

– Samo jedan detalj. Zapamtili ste svi koliko smo bolnica napravili, škola. Idite u Sjenicu, da vidite školu od 12 miliona evra. Mnogo je takvih škola širom Srbije. 2012. godine u junu mesecu na računu Srbije je bilo svega 70 miliona evra. Samo 10 dana posle toga trebalo je platiti 350 miliona za penzije. Dakle nismo ni za penzije imali. A danas na računu, u ovom trenutku, imamo 5 milijardi evra na računu! Pa pogledajte ko je pravi domaćin – rekao je predsednik.

On je istakao da će biti mnogo teško, da je pred celim svetom izborna godina.

– Biće veliki pritisci oko Kosova i Metohije. Ja ću da vas podsetim na slučaj Banjska, i samo se setite kako su svi reagovali na političkoj sceni Srbije. U jednom danu okrenuli su leđa srpskom rodu, i krenuli da optužuju srpskog predsednika. Jedino znaju je da optužuju Srbiju. Teški su trenuci na KiM, ali mi nikada nećemo okrenuti leđa od njih. Pozdrav našoj braći, uvek ćemo biti sa njima.

Velike stvari učinjene za Beograd

Vučić je rekao da su u Beogradu učinjene velike stvari, i zahvalio se gradonačelniku Šapiću.

– Pričaju da će da pobede u Beogradu. A šta je to što su oni uradili? Osim zmijarnika i mesta za narkomane. Hvale se jednim mostom, a mi smo napravili tri. Konačno će Beograd dobiti metro. Ali, oni opet kažu, mi smo mnogo pametni. A pogledate, pa vidite da su bili najgori đaci. Kada koriste drogu, onda je Vučić kriv za to. Sve što pomisle da kažu je samo uvreda – rekao je on.

Predsednik je dodao da je pre četiri, pet meseci, po istraživanjima, opozicija bila 8 odsto ispred SNS u Beogradu.

– Sada smo mi oko četiri odsto ispred njih. Zato morate da obiđete svaku zgradu. Na kraju kažu, oni će da se ujedine. Da se ujedine u mržnji jedino, pošto ne znaju ništa da urade. Izbori nisu igra, država nije igračka. Kada sam govorio da bi se svi oni ujedine, niko mi nije verovao. A sada vidite da su dobili naređenje da se ujedine – istakao je Vučić.

On kaže da je potrebno da lista “Srbija ne sme da stane” mora da pobedi ubedljivije nego ikada.

– Uz vašu energiju i snagu, vi ste snaga Srbije. Bez vas, mi nismo ništa. Na noge Arena, hajmo svi, za pobedu! Za pobedu 17. decembra, za najveću pobedu. 50 odsto moramo da dobijemo, da ih pobedimo, da Srbija ima budućnost. Naredne četiri godine su najvažnije. Sve najbolje želim vašim porodicama, a u nedelju 17. da slavi pristojna, normalna, naša Srbija. Živela Srbija, beskrajno vam hvala – zaključio je predsednik.

Tagovi:
Pročitajte još: