SNS PRVI PREDAO LISTU ZA IZBORE! Neverovatan broj potpisa za samo jedno popodne!

Predsednik Aleksandar Vučić raspisao je juče parlamentarne izbore za 26. april.

Srpska napredna stranka prva je predala RIK-u listu kandidata za poslanike za redovne parlamentarne izbore raspisane za 26. april.

Među prvima je ispred zgrade RIK-a na predaju lista stigao ministar odbrane Aleksandar Vulin, a nakon toga je usledilo okupljanje naprednjaka ispred zgrade RIK-a, noseći liste sa potpisima.

vULIN

Aleksandar VulinFoto: Srbija Danas / Saša Džambić

Na predaju liste stigao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, prvi na listi SNS-a, zatim Rasim Ljajić, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, četvrti na listi SNS-a. 

Nosilac liste sa oko 50.000 potpisa, prikupljenih za nekoliko sati, je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a prvi na listi je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na listi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, među kandidatima za 250 poslanika republičkog parlamenta, osim naprednjaka, su i predstavnici SDPS-a Rasima Ljajića, PUPS-a, Pokret socijalista, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

predaja liste

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Listu su predali predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, ministar poljoprivrede i prvi na listi Nedimović, potpredsednik stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik SDPS Rasim Ljajić, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, poslanik PS S Dragomir Karić i drugi.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, RIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 24 časa od prijema izborne liste.

predaja liste

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Potpredsednica Srpske napredne stranke i narodna poslanica Marija Obradović izjavila je danas da je SNS prikupila oko 50.000 potpisa podrške izbornoj listi te stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

Širom Srbije u svim gradovima i opštinama pristalice i članovi SNS davali potpise podrške za listu. Za listu je bilo potrebno samo 10000 potpisa, dok je Srpska napredna stranka višestruko premašila ovaj broj.

Preuzeto: Srbija Danas