Socijalni rad u zajednici

Direktorka Centra za socijalni rad opštine Kula, Gordana Vakula, u utorak, 2.oktobra, održala je sastanak sa predsednicom Saveta Mesne zajednice Sivac, Tatjanom Mrdak, o osnivanju Komisije za socijalna pitanja, koja će biti servis na usluzi svojim meštanima.
Cilj sastanka je bio da se usluge socijalne zaštite približe svojim korisnicima, a članovi Komisije budu obučeni da pružaju osnovne informacije meštanima Sivca o uslugama koje pruža Centar za socijalni rad. Nakon što budu određeni članovi Komisije, meštani Sivca će biti upoznati sa terminima u kojima mogu da dobiju sve neophodne informacije.
Ovakva aktivnost se planira u narednom periodu i u drugim naseljenim mestima u cilju podsticanja socijalne promene i boljitka zajednice, smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti, i izgradnja sigurne i zdrave okoline za život.
Centar za socijalni rad opštine Kula u okviru svojih redovnih aktivnosti obavlja i terenske posete, koje su deo kompletne obrade i procene porodice po podnetom zahtevu za ostvarivanje prava novčane socijalne pomoći. Ovo je neophodna i uobičajena procedura kako bi se došlo do realnih informacija za utvrđivanje prava za novčanu socijalnu pomoć.
Pozivaju se meštani Sivca da se u narednom periodu obrate sekretaru i predsedniku Mesne zajednice i iznesu svoje predloge i sugestije u cilju poboljšanja usluga socijalne zaštite.

Piše: redakcija