SOČNE, LOVAČKE ŠNICLE! Nema ništa lepše od MOČE – poslužite ih sa PIREOM! Ručak za DESETKU!

Svi ih vole!

Sastojci:

1 kg šnicli bilo da su juneće, bilo da su svinjske
5 kašika brašna
1 kašika mlevene, sitne paprike
suvi začin (vegeta), so i biber
peršunov i lovorov list
200 gr šampinjona
voda za podlivanje
još začina po ukusu, po želji tucana ljuta paprika, kurkuma, beli luk

Priprema:

Čekićem za meso sve šnicle izlupati pa ih sa jedne strane dobro posoliti i pobiberiti. Dok odstoje pomešati brašno i mlevenu papriku u jednoj posudi.

U tiganj sipati ulja, malo manje od 1 cm visine. Kada se ulje zagrejalo, smanjiti temperaturu prženja, ne treba da bude najjača.

Uvaljati šniclu u mešavinu brašna i paprike, pa je spustiti u vrelo ulje. Pržiti sa svake strane nekoliko minuta, dok blago ne porumene. Slagati na jadan tanjir.

Pazite na vatru, jer ulje i brašno u tiganju ne smeju da izgore (ukoliko vam se to desi, prospite pa uspite novo ulje).

U ulje koje je preostalo od prženja stavite jednu i po kašiku mešavine brašna i paprike, ostalo vam je od valjanja šnicli. Propržite par minuta, pa nalijte 700 ml ( 7 dl ) vode ili supe ukoliko imate i promešajte.

Dodajte začine sve začine koje ste nameravali da dodate. Poslažite meso u dobijeni saft, pa smanjite vatru na slabije, da onako tek vri.

Iseckajte šampinjone, nemojte rendati, jer će biti pretanki, nego seckajte nožem na listiće i stavite preko mesa. Kako se jelo bude krčkalo tako će i šampinjoni da otpuste.

Povremeno drmajte tiganj, ne bi smele šnicle da vam se zalepe za dno. Možete malo višljuškom da ih pomerite ako pomislite da vam se lepe za dno.

Krčkati nekih sat vremena dok pripremite prilog i salatu.

Prijatno.

Preuzeto: informer.rs