Solidno izdanje Bogdanovića u novoj pobedi Atlante

Atlanta, ekipa našeg Bogdana Bogdanovića, sinoć je bez većih poteškoća savladala ekipu Orlanda rezultatom 112:96 (27:24, 38:24, 15:24, 32:24).

Za 31 minut koliko je proveo na parketu Bogdan Bogdanović je upisao 14 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Za razliku od prethodnih mečeva Bogdanović je imao nešto slabiji procenat šuta. Pogodio je svega dve trojke iz sedam pokušaja. U šutu za dva poena pogodio je četiri puta od svojih devet šuteva koliko ih je imao ka košu Orlanda. 

U redovima Atlante najviše poena postigli su Trej Jang, koji je postigao 25 poena i Lu Vilijams sa 22 poena. Klint Kapela još jednom je ostvario dabl-dabl učinak. Postigao je 14 poena i imao odličnih 19 skokova. 

Kod ekipe Orlanda najbolji učinak su ostvarili Vendel Karter i Kol Entoni koji su na svoj konto upisali po 17 poena. 

Bila je ovo više nego laka pobeda košarkaša Atlante. Gotovo čitav meč su kontrolisali utakmicu, jedini blagi pad imali su u trećoj četvrtini koju su izgubili sa devet poena razlike. 

Košarkaši Atlante nalaze se u odličnoj formi. Pobedili su na poslednjih osam od deset utakmica. Svoj sledeći meč igraće već u četvrtak, 22. aprila, od 2.00 časa po srednjoevropskom vremenu protiv ekipe Njujork Niksa u Njujorku. 

Milan Grahovac