Sombor: Kako podržati mala i srednja preduzeća

Da li je digitalizacija poslovanja i dalje stvar izbora ili opstanka za mala i srednja preduzeća u Srbiji? Zbog čega je ovaj proces važan i koje su njegove prednosti? Najzad, šta je sve potrebno da bismo biznis ukrcali na voz ka digitalnoj revoluciji i dobrim poslovnim rezultatima?

Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja o digitalizaciji poslovanja, više od 30 privrednika iz Sombora dobilo je juče na besplatnoj radionici “Kako podržati mala i srednja preduzeća u XXI veku”, koju Privredna komora Srbije i kompanija Vip mobile organizuju u većim gradovima širom zemlje.

Ovom prilikom predstavljena im je prva besplatna biznis platforma u Srbiji Naša mreža, jedina aplikacija na tržištu koja im omogućava da se bez dodatnih ulaganja i potpuno online informišu, umreže i dobiju svu neophodnu podršku za svoje poslovanje.

“Mala i srednja preduzeća su stub i glavni pokretač nacionalne privrede. U želji da pripadnicima ovog sektora pomognemo da nove tehnologije iskoriste kako bi sačuvali i razvili svoj posao, pokrenuli smo seriju radionica na kojima ćemo im najpre objasniti šta je digitalizacija i šta donosi njihovom biznisu. Zajedno ćemo proći svaki korak koji moraju da naprave kako bi inovirali svoje poslovanje, jer je digitalizacija postala preduslov za sve igače na lokalnom tržištu”, izjavio je Vladimir Radovanović, iz Centra za digitalnu transformaciju PKS.

Privrednicima u Somboru predstavljena je “Naša mreža”, kao odličan alat koji može značajno da im pomogne u digitalizaciji poslovanja. Ova aplikacija već sada okuplja više od 300 aktivnih članova, a veliki uspeh za kratko vreme postigla je, jer je nastala kao odgovor na realne potrebe vlasnika malih i srednjih biznisa.

“Naša mreža je osmišljena kako bi kompanijama pomogla da šire posao i sklapaju nove poslovne saveze kroz funkcionalnosti poput digitalne nabavke, kao i da komuniciraju bez jezičkih barijera, na srpskom jeziku. Uz to Naša mreža svojim članovima potpuno besplatno na raspolaganje stavlja čitavu bazu osnovnih alata za svakodnevno vođenje posla, poput ugovora, prezentacija i obrazaca. Kao takva primer je benefita koje nove tehnologije donose malim i srednjim preduzećima i velika pomoć u procesu digitalizacije”, istakla je Milica Ostojić iz kompanije Vip mobile.

Biznis karavan Privredne komore Srbije i kompanije Vip mobile do kraja godine proći će kroz pet gradova u Srbiji. Posle Kruševca i Sombora, naredna stanica biznis karavana biće Valjevo, Užice i Kraljevo. Sve radionice biće potpuno besplatne za lokalne preduzetnike i organizovane u prostorijama regionalnih privrednih komora.

Preuzeto: rtv.rs