Sombor se deseti put uključio u manifestaciju “Dan izazova”

“Dan izazova” održava se svake godine poslednje srede meseca maja, a ove godine to je 29. maj. Ova manifestacija je najmasovnija, tradicionalna međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA – Međunarodna asocijacija sporta za sve. Cilj je da se što veći broj građana uključi u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.

Sombor se uključio sa nizom aktivnosti u kojima učestvuju predškolska ustanova, osnovne škole, srednje škole, sportski klubovi, organizacije i preduzeća u koordinaciji Sportskog saveza grada Sombora.

Kao i prethodnih godina, i ove su učešće u manifestaciji „Dan izazova“ uzeli i zaposleni u Gradskoj upravi Grada Sombora uz stručno vođstvo fitnes instruktora, a priključili su im se i učenici sedmog razreda iz Smederevske Palanke.

“Dan izazova” je istovremeno i dan pozitivne atmosfere. Suština programa je međusobno nadmetanje dva žrebom izabrana grada/opštine iz iste kategorije, koji će korišćenjem najraznovrsnijih sportsko – rekreativnih sadržaja, biti uspešniji u iniciranju i pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost. Ove godine učešće je uzelo 83 grada/opštine u Republici Srbiji, a protivnik Somboru je Majdanpek. Minimalni zadatak u okviru ove manifestacije je da se svaki građanin bavi određenim sportsko – rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno, pod motom „Vratite svoje ulice… Vratite svoju budućnost!“

Izvor: sombor.rs