Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sombor: Za podršku izgradnji i obnovi verskih objekata 16 miliona dinara

Gradsko veće

Gradsko veće Grada Sombora održalo je 146. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo 7 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće odobrilo je rapisivanje Konkursa za organizovanje sprovođenja javnih radova u seoskim područjima u oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Ovaj Konkurs jedna je od mera aktivne politike zapošljavanja koju Grad sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. U gradskom budžetu za ovu meru izdvojeno je 12.700.000,00 dinara, za zapošljavanje 29 lica. Kroz sprovođenje javnog rada angažovaće se nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor bez obzira na dužinu čekanja posla, a prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće kategorije teže zapošljivih lica sa prebivalištem u seoskim područjima sa teritorije Grada Sombora.

Članovi Veća prihvatili su predlog za dotaciju sredstava verskim zajednicama. Kao i prethodnih godina, Grad Sombor će nastaviti podršku izgradnji i obnovi verskih objekata, za šta je u gradskom budžetu ove godine izdvojeno ukupno 16.000.000 dinara. Ovim sredstvima finansiraće se nastavak izgradnje pravoslavne crkve u Bezdanu, nastavak izgradnje pravoslavne crkve u Kljajićevu, rekonstrukcija Hrama Svetog Georgija u Somboru, nabavka i postavljanje zvona u rimokatoličkoj crkvi u Bezdanu i rekonstrukcija sakristije u rimokatoličkoj crkvi u Bačkom Bregu.

Takođe, ujedno je prihvaćen i predlog za raspodelu sredstava po Javnom pozivu za finsnsiranje programa/projekata koji podstiču rad lovačkih društava i udruženja na teritoriji Grada Sombora, a koji su usmereni na staranje o lovištu, ulaganje u razvoj lovišta i unapređenje samog rada udruženja.

Tagovi:
Pročitajte još: