Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Somborski karatisti uspešni na prvenstvu Vojvodine

U Novom Bečeju proteklog vikenda održano je Prvenstvo Vojvodine u sportskom karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvom zvaničnom takmičenju u novoj sezoni, karate klub „Somborac“ nastavio je sa postizanjem vrednih rezultata. U disciplini izvođenja kata, učenici trenera Petra Kosanovića osvojili su 8 medalja: 1 zlatnu, 5 srebrnih i 2 bronzane.

Najsjajnije odličje i šampionska titula pripala je junioru Dejanu Kemeru. Vicešampionsku titulu i srebrnu medalju  u pojedinačnim nastupima osvojili su: mlađa seniorka Vanja Saveski, juniorka Ana Dučić, kadetkinja Anja Vorkapić.

U ekipnim nastupima srebrno odličje pripalo je kadetsko-juniorskim timovima: ženskom kata timu  u sastavu: Dučić, Vorkapić i Miličević i muškom kata timu u sastavu: Đuran, Čović i Kemer.

Bronzane medalje osvojili su: mlađa seniorka Aleks Cverdelj i kadet Veljko Đuran. Nadomak medalja bili su kadetkinja Dragana Miličević i kadet Aleksa Čović, koji su se morali zadovoljiti 5. mestom.

Po broju osvojenih medalja karate klub „Somborac“ zauzeo je u ukupnom plasmanu u izvođenju kata 1. mesto.

Svi takmičari karate kluba „Somborac“ ostvarili su pravo nastupa na državnom prvenstvu koje se održava 27. novembra u Beogradu – navodi se u dopisu karate kluba Somborac iz Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: