Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Španska policija otkrila tela četiri osobe na periferiji Barselone: Sve ukazuje na slučaj rodnog nasilja

Barselona

Španska policija je saopštila da je otkrila tela žene, njenog muža i njihovo dvoje male dece navodeći da postoje indicije da je reč o slučaju zločina zasnovanog na rodnom nasilju koje je počinio muž pre nego što je sebi oduzeo život.

Iako policija još uvek sprovodi istražni postupak i prikuplja informacije o ovom zločinu izvršenom u predgrađu Barselone El Prat de Ljobregat, sve ukazuje da je u pitanju rodno zasnovano nasilje, izjavila je danas ministarka za ravnopravnost Ana Redondo, prenosi Rojters.

“Ako se potvrdi ovaj najnoviji slučaj, imaćemo devet žena ubijenih od početka ove godine i sedmoro dece”, istakla je španska ministarka.

Nekoliko lokalnih medija je citiralo policijske izvore navodeći da je muškarac po svemu sudeći u ponedeljak zadavio svoju porodicu u porodičnoj kući, a zatim ostavio oproštajnu poruku u svom automobilu i bacio se pod voz.

Ministarka Redondo je izjavila da je značajan napredak u ostvarivanju prava žena, posebno u vezi sa dobrovoljnim seksualnim odnosom, poslednjih godina izazvao “brutalne i veoma teške” reakcije muškaraca šovinista, uključujući talas poruka mržnje na drtuštvenim mrežama.

“Moguće je da vidimo pogoršanje u reakcijama muških šovinista, koji napadaju tamo gde žene najviše boli i vrše nasilje nad decom”, rekla je ona i obećala da će u koordinaciji sa španskim ministarstvom unutrašnjih poslova i regionalnim vlastima pojačati mere protiv rodnog nasilja.

Tagovi:
Pročitajte još: