Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

IMF

Ministar finansija Siniša Mali sastao se u Vašingtonu sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom, koja je pohvalila reforme sprovedene u Srbiji, istakavši da smo, “zahvaljujući tim reformama i postignutim ekonomskim rezultatima, zaslužili mesto na kojem smo sada”.

Kako je navedeo na sajtu Vlade Srbije, Mali je rekao da su direktorki MMF-a predstavljeni pozitivni makroekonomski parametri Srbije, kao što su rast ekonomije i stranih direktnih investicija, kao i plata i penzija, uz nisku stopu nezaposlenosti i intenzivnu izgradnju putne infrastrukture.

– Sporazum sa MMF-om ističe krajem ove godine i na sastanku je dogovoreno da će biti produžen još na najmanje dve godine. Time pokazujemo da smo spremni da nastavimo sa reformama, što je poruka i građanima Srbije i investitorima koji treba da dođu u našu zemlju – podvukao je Mali.

Mali je rekao da je upoznao svoju sagovornicu i sa projektom EKSPO 2027 i njegovim potencijalom da pruži šansu za rast celog regiona:

– Zajedno smo konstatovali da je EKSPO 2027. godine i sve što ga čini, izgradnja brzih pruga, auto-puteva, škola, bolnica, ulaganja u energetiku, najveća šansa za ceo region u smislu rasta i novih investicija i da se pokažemo svetu na pravi način.

Mali je još jednom ponovio da Srbija, za razliku od mnogo razvijenih zemalja, ubrzano raste i da je javni dug pod kontrolom.

Tagovi:
Pročitajte još: