Sportski vikend u Kuli

Pred nama je bogat sportski vikend, a obeležiće ga jedan atletski događaj. Sutra će u Kuli biti održano Atletsko prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu. Prema rečima organizatora, a to je Atletski klub Hajduk Maraton tim, u sutrašnjoj trci će učestvovati oko stotinak takmičara, među kojima i nekoliko reprezentativaca Srbije.

Nadmetaće se seniori, zatim mlađi seniori i juniori, a biće organizovan i takozvani Open ran, trka u kojoj mogu da učestvuju svi zainteresovani. Trčaće se na stazi dugoj dva kilometra, pet krugova.

Start trke je zakazan za 11 sati iz centra Kule kod spomenika, a svečano otvaranje za 10 sati i 30 minuta.

Rukometne aktuelnosti

Sve tri naše rukometne ekipe ovog vikenda su gosti.

U četvrtom kolu prvenstva u Super B ligi rukometaši Crvenke sutra gostuju u Loznici, gde se sastaju sa istoimenom ekipom. Lozničani ne znaju za poraz, igraju pred svojim navijačima i favoriti su. Međutim, ukoliko bi Crvenka ponovila igru u odbrani kao u prošlom kolu protiv Jedinstva iz Novog Bečeja mogli bi se nadati povoljnom rezultatu. Susret Loznice i Crvenke će sutra u Loznici početi u 17 sati.

U četvrtom kolu prvenstva u Prvoj ligi Sivac 69 gostuje u Bačkoj Palanci gde se sastaje sa ekipom Lavovi. Sivčani su u prva tri kola osvojili pet bodova, iskusni su i ukoliko nametnu svoj stil igre ne bi bilo iznenađenje da i dalje ostanu neporažena ekipa. Susret Lavova i Sivca će u Bačkoj Palanci biti odigran sutra, a počeće u 18 sati i 30 minuta.

U Prvoj ligi za rukometašice, u četvrtom kolu ekipa Laki iz Crvenke ide u goste Slovenu u Rumu. Domaćin je upisao sve tri pobede u dosadašnjem toku prvenstva, ali mlade Crvenčanke se neće lako predati. Susret rukometašica Slovena i ekipe Laki iz Crvenke će u Rumi biti odigran sutra, a počeće u 18 sati.

Fudbalske aktuelnosti

Fudbalski vikend obeležiće dva opštinska derbija.

Naime, u 10. kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi Hajduk junior sutra, na stadionu Milan Sredanović dočekuje ekipu Mladosti iz Kruščića. Kuljani su apsolutni favoriti.

U nedelju, takođe u Kuli, ali na Gederu biće odigran drugi opštinski derbi u kojem će se sastati Kula i Rusin iz Ruskog Krstura. Očekuje se zanimljiv okršaj u kojem će domaćini pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena, dok Rusin u poslednjih šest kola ne zna za poraz.

Drugoplasirana Crvenka će sutra pred svojim navijačima dočekati Budućnost iz Mladenova, dok će Lipar u nedelju pred svojim pristalicama ugostiti ekipu Borca iz Bačkog Gračaca. Susreti počinju u 15 sati.

U sedmom kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred Polet u Sivcu dočekuje ekipu Dunava iz Bačkog Monoštora. Ukoliko žele brz povratak u Područnu ligu Sivčani moraju pobeđivati. Susret Poleta i Dunava iz Bačkog Monoštora će u Sivcu biti odigran sutra, a počeće u 15 sati.

U šestom kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi drugi razred kulski fudbalski klub KFK sutra na Gederu dočekuje Telečku. Gost je poslednjeplasirana ekipa na tabeli, pa sve osim pobede KFK-a bilo bi iznenađenje. I ovaj susret će početi u 15 sati.

U četvrtom kolu prvenstva u Prvoj ligi za žene fudbalerke Poleta u Sivcu dočekuju ekipu Karađorđe iz Topole. Sivčanke su u minulom kolu upisale prvu pobedu i na krilima nje najavljuju novi uspeh. Susret fudbalerki Poleta i Karađorđa će u Sivcu biti odigran u nedelju, a počeće u 15 sati.

U trećem kolu prvenstva Futsal lige Vojvodine Klub malog fudbala Hajduk pred svojim navijačima dočekuje ekipu Srbobrana. Susret futsalera Hajduka i Srbobrana će u hali osnovne škole Petefi brigada biti odigran u nedelju, a počeće u 19 sati.

Košarkaške aktuelnosti

U trećem kolu prvenstva u Prvoj  srpskoj ligi košarkaši Hajduka idu u goste ekipi Sveti Đorđe u Žitište. Susret će u Žitištu biti odigran sutra, a počeće u 19 sati.

Oba naša predstavnika u Drugoj srpskoj ligi i košarkaši Sivca i Crvenke su u trećem kolu prvenstva domaćini. Košarkaši Sivca koji su u prva dva kola upisali dve pobede, u hali u Crvenki sutra, od 18 sati dočekuju ekipu Budućnost iz Novog Sada, dok će košarkaši Crvenke, koji su u prva dva kola ubeležili dva poraza, u nedelju od 20 sati i 30 minuta ugostiti ekipu Star iz Novog Sada.

Kuglanje

Kuglaši Hajduka u 6. kolu prvenstva u Prvoj ligi Vojvodine pred svojim navijačima dočekuju ekipu NS 1932. Gost je predposlednji na tabeli, a kuglaši Hajduka na drugoj poziciji što ulogu favorita dodeljuje
domaćinu. Susret kuglaša Hajduka i ekipe NS 1932 će u kuglani na Rekreacionom centru biti odigran u nedelju, a počeće u 16 sati.

Đ. Bojanić

Izvor: kula.rs