Sprema se Ajfon 13 od 1 terabajta?

Još se nije slegla prašina koju je Epl podigao predstavljanjem Ajfon 12 serije, a već imamo potencijalne informacije za sledeću godinu.

Naime, “tipster” Džon Proser objavio je na svom Twitter nalogu kako će Ajfon 13 verovatno imati čak 1TB prostora za skladištenje.

Ove godine, Epl je predstavio uređaj sa 128GB prostora u osnovnoj verziji (iPhone 12 Pro), umesto sa 64GB kao što je uglavnom bio slučaj u poslednje vreme. Za sada, najveći prostor za skladištenje podataka je 512GB kod Ajfon modela, i ne može da se proširi kao kod Androida, 91mobiles.

Nije jasno da li bi Epl zamenio opciju od 512GB sa 1TB, ili bi to postavio samo kao mogućnost, odnosno opciju proširenja. Postoji mogućnost da standardni iPhone 13 modeli takođe krenu od 128GB, a da Ajfon 13 Pro krenu sa 256GB prostora za skladištenje.

Još je rano da se tvrdi bilo šta, naravno, ali s obzirom na to da Proser retko greši kada su najave u pitanju (za Ajfon 12 seriju je, na primer, pogrešio samo cenu jednog modela), nikako ne bi trebalo odbaciti mogućnost 1TB.

Preuzeto: Srbija Danas