Srbija je treća u Evropi po broju vakcinisanih protiv korone, a prva u regionu

U narednih nekoliko dana u našu zemlju bi trebalo da stigne još 25.000 ruske vakcine.

Srbija je treća u Evropi po broju vakcinisanih protiv korona virusa na milion stanovnika, a ispred naše zemlje su Velika Britanija i Malta. Kada je reč o regionu, Srbija je prva po broju vakcinisanih na milion građana, a zatim slede Slovenija, Rumunija, Hrvatska i Mađarska.

Prema poslednjim podacima, korona virus je u Srbiji potvrđen kod još 2.080 osoba. Od posledica zaraze preminulo je 19 osoba. Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 4.379 pacijenata, od kojih je 168 na respiratoru.

Država želi da se pridržava plana imunizacije i da se taj plan poštuje, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da je Srbija do sada ugovorila 6,5 miliona vakcina protiv koronavirusa, ali je problem što vakcina nema.

Vučić je rekao da je imao sastanak sa ambasadorkom Kine Čen Bo. “Bukvalno sam molio i, znajući predsednika Sija, pre maja-juna dobićemo značajne količine vakcina iz Kine, i ako bude iznenađenje, u februaru. Ja sam skeptik, ali se borim”, naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da je pre nekoliko dana stiglo 11.700 vakcina “Fajzera”, pa još 10.000, i najavio da u narednih nekoliko dana stiže dva puta po 25.000 ruske vakcine.

Preuzeto: telegraf.rs