Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Srem na moderan način: Turističko gastronomska manifestacija “Gastro Srem 2019”

Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ koja se ove godine održava pod sloganom “Srem na moderan način” i čije je ovogodišnje zaštitno lice glumac Aleksandar Dunić, održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sa početkom u 17h.

Na ovoj manifestaciji proizvode će izložiti domaći proizvođači i gosti iz Srbije i regiona koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Biće izloženi mesni i mlečni proizvodi, vina, likeri, sokovi , rakije, med, džemovi, kolači…

Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete Srema, na koje je uticaj ostaviola multikulturalna sredina u kojoj su nastajali i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.

Prvog dana manifestacije održaće se sremačno veče poezije.

Posebnu atrakciju drugog dana manifestacije čini će nastup ženskog tamburaškog orkestra “La Banda”.

Manifestacija „Gastro Srem“ nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ .

Među izlagačima će se birati najlepše uređen štand, najukusniji slatki i najukusniji slani kolač.

U subotu 31. avgusta održaće se “Open kitchen show” u okviru koga će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete. Sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

 Za decu smo pripremili posebnu radionicu “Slama land” na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame. okviru radionice biće napravljen konj od slame u prirodnoj veličini. – izjavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković.

U okviru namifestacije “Gastro Srem 2019” biće priređena izložba “Kuvara iz čitavog sveta” na kome će biti izložen i najstariji srpski kuvar.

Preuzeto: telegraf.rs

Tagovi:
Pročitajte još: