Srpski triler na Rolan Garosu pripao Đereu!

Žreb na Rolan Garosu odlučio je da se Kecmanović i Đere ukoliko pobede svoje protivnike u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske sastanu u drugom kolu turnira. To se na kraju i obistinilo. Posle nešto više od tri sata i trideset minuta igre Laslo Đere je pobedio, u jednom veoma zanimljivom i dramatičnom meču,  Miodraga Kecmanovića rezultatom 3:2 (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 6:3) u setovima i zakazao sebi meč protiv Aleksandra Zvereva u trećem kolu turnira. 

https://twitter.com/Tenis_Central/status/1400070773696614401?s=20

Odlično je počeo Kecmanović meč protiv Đerea. Dobio je uvodna dva seta. U oba seta napravio je brejk više u odnosu na Đerea i na taj način stekao je ogromnu prednost srpskom derbiju. 

Međutim nešto se pitao i Đere. Đere u šestom gemu trećeg seta pravi brejk i stečeni brejk ne ispušta, te na taj način smanjuje na 2:1.

Da je Laci stekao ogromno samopouzdanje osvajanjem seta videlo se odmah na početku četvrtog seta kada je odmah na startu napravio brejk i potvrdio ga u narednom gemu. U četvrtom setu uspeo je čak još dva puta da oduzme servis gem Kecmanoviću i na taj način dođe do izjednačenja u meču. 

Peti odlučujući set rešen je u sedmom gemu seta kada je posle izjednačene i ravnopravne borbe Đere došao do prednosti u vidu još jednog brejka i poveo na svoj servis sa ogromnih 5:3. Kecmanović kao da više nije bio u meču. U narednom gemu servirao je za ostanak u meču, ali Laciju se očigledno žurilo i već u uvodnim poenima gema dolazi do meč dve meč lopte 40:15. Drugu meč loptu je iskoristio i na taj način sebi zakazao duel protiv Aleksandra Zvereva. 

 

Foto: twitter @rolandgarros

Milan Grahovac