fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Šta je laminacija i koliko košta: Sve što treba da znate o hit tretmanu oblikovanja obrva

Obrve

Ulepšavanje obrva danas je jedna od najrazvijenijih grana u svetu lepote. Tretmana preoblikovanja ima puno, ali trenutno su najpoželjniji oni koji daju potpuno prirodan izgled.

Jedan od najnovijih je takozvana laminacija obrva, koja polako ali sigurno postaje jedan od najpopularnijih metoda oblikovanja. Donosimo sve detalje vezane za ovu novu tehniku ulepšavanja.

Šta je laminacija obrva?

Pod ovim terminom podrazumeva se podizanje i “razvlačenje” dlačica obrva tako da se dobije puniji i atraktivniji izgled. U pitanju je tretman koji sprovode profesionalci, kojim se ispravlja prirodna zakrivljenost dlačice. Laminacija obrva je praktično preusmeravanje dlake, odnosno njenog pravca. Nakon tretmana, dlačice su ispravljenije i podignute ka gore, zbog čega obrve postaju krupnije i izgledaju punije.

Ko može da radi laminaciju obrva i koliko ona traje?

Svako može da uradi laminaciju obrva, ako želi ovakav izgled. Tretman je pogodan za gotovo svaki tip obrva i može da napravi iluziju punoće i gustine čak i kod tankih i svetlih dlačica. Nakon laminacije, obrve će vam imati savršen oblik i do 8 nedelja. Zato, ako ste tip koji ne voli često da posećuje salone, laminacija obrva je odličan izbor.

Da li je laminacija obrva bezbedan tretman?

Kada ga izvode profesionalci, tretman laminacije obrva je bezbedan i bezbolan. U zavisnosti od stepena osetljivosti kože, nekim ljudima se može pojaviti crvenilo, oticanje ili svrab nakon laminacije. Ne preporučuje se da se radi previše često, zbog hemikalija koje se upotrebljavaju, slično kao kod mini-vala, jer može doći do oštećenja dlačica obrva. Dešava se i da se ženama s početka ne dopadne kako im izgledaju obrve, jer prvih nekoliko nedelja sijaju veoma neprirodno.

Po čemu se laminacija razlikuje od ostalih tretmana obrva?

Drugi tretmani obrva uglavnom se baziraju na dodavanje pigmenta u dlačice kroz boju ili farbe, a tu su i tretmani prilikom kojih se boja ubacuje pod kožu. Laminacija se fokusira na teksturu postojećih dlačica.

Kako izgleda proces laminacije obrva?

Profesionalni tretman laminacije obrva podrazumeva natapanje obrva belim hemijskim gelom, koji liči i miriše na običan gel za kosu. Taj proces se ponavlja dok se ne dobije željeni oblik obrva, a potom se one pokrivaju parčetom trake na nekoliko minuta, kako bi hemikalije odradile svoj deo posla. Tretman obično traje 30 do 40 minuta.

Kada dođete u salon, prvo ćete se dogovoriti sa stručnjakom oko oblika obrva koji želite, a potom se prelazi na čišćenje predela obrva i nanošenje kreme za opuštanje dlačica uz pomoć četkice za obrve. Potom se one češljaju tako da se definiše oblik obrva, proces se ponavlja dok se ne dobije željeni rezultat, a onda se pokriva trakom. U zavisnosti od teksture dlačica, proces može da uspe i “iz prve”.

Kada je sve to gotovo, nanosi se krema koja umiruje tretirani predeo i podstiče ponovno stvaranje keratinskih veza u dlačicama, kako bi se održao novi oblik. Nakon toga, obrve se mogu skratiti ili čupati pincetom ako je potrebno. Poslednji korak je nanošenje sredstva za hidrataciju i regeneratora za obrve, koji bi trebalo da neutrališu štetne efekte korišćenih hemikalija.

Kako negovati obrve nakon tretmana laminacije?

Najvažniji deo nege obrva nakon laminacije jeste 24 sata posle tretmana. Tog dana se potrudite da obrve ne dolaze u kontakt s vodom – dakle, bez znojenja na treningu, umivanja, tuširanja ili drugih aktivnosti koje bi mogle da nakvase obrve i tako umanje ili ponište efekat tretmana. Nakon toga preporučuje se da se svake večeri koristi ulje za negu obrva.

Koliko košta tretman laminacije obrva?

U beogradskim salonima, cene laminacije obrva kreću se u proseku od 3.000 do 6.000 dinara. U nekim salonima možete uz laminaciju dobiti i uslugu istovremenog farbanja obrva.

Da li postoje štetni efekti?

Tretman laminacije obrva može uzrokovati isušivanje i lomljivost dlačica. Zbog toga je obavezna svakodnevna nega hranljivim uljima.

Da li se laminacija obrva može uraditi kod kuće?

Na tržištu postoji puno setova za laminaciju obrva u kućnim uslovima, ali budući da se radi u blizini predela oko očiju i da su u pitanju hemikalije, sigurnije je da ovaj tretman prepustite profesionalcima.

Ako biste voleli da znate kako bi vam stajao ovakav oblik obrva, možđete sami da napravite ovaj oblik uz pomoć običnog gela za obrve, čiji efekat traje do sledećeg umivanja.

Tagovi:
Pročitajte još: