Šta smo sve guglali u poslednjih godinu dana? Objavljeni iznenađujući rezultati – ovo su najtraženiji termini

Igra lignji, rukavice Bernija Sandersa i kako nositi skinni farmerke bili su među najtraženijim temama na Guglu širom sveta ove godine, a u Velikoj Britaniji su upiti na vebu o Evru dominirali

Godišnja lista trendova pretrage koju je objavio Gugl pokazala je da je Skuid Game, krvavi južnokorejski hit na Netflik-u, bila najtraženija TV emisija, dok su pletene rukavice koje je Sanders, bivši kandidat za predsednika SAD, nosio na inauguraciji Džoa Bajdena, osigurale da je pretraga za rukavicama dostigla globalni maksimum u januaru.

Memovi sa rukavicama takođe su se pretvorili u hit za pretragu, zajedno sa, za progresivnije, upitom „kako stilizovati farmerke ravnih nogavica“.

Indijski navijači kriketa osigurali su da se njihova reprezentacija pojavi u najtraženijem ukupnom terminu u 2021. godini, a to je bio „Australija protiv Indije“ pošto se test serija privela kraju početkom godine.

Najbrojnije “kada?” pitanja u Ujedinjenom Kraljevstvu u vezi sa „Kada će se zatvaranje završiti?“, što odražava zabrinutost zbog obnovljenih mera protiv Covida početkom 2021. Met Henkok, koji je podneo ostavku na mesto ministra zdravlja u junu, bio je najtraženiji mem u Velikoj Britaniji.

U prvih pet ukupnih pretraga na globalnom nivou dominira sport, sa serijom Australija protiv Indije koju prate Indija protiv Engleske, IPL [Indijska premijer liga], NBA i Euro 2021.

Ostala tri ulaska u prvih pet u celini odražavaju veliko interesovanje investitora amatera, pošto je „AMC akcija“ zauzela drugo mesto zahvaljujući malim akcionarima koji su se okupili na mreži da ulažu u lanac bioskopa, a na petom mestu je „GME akcija“, berzanski broj za prodavac video igara GameStop čije su zalihe porasle na vrtoglavi nivo preko onlajn zajednice na oglasnim tablama Reddit. Dogecoin, kriptovaluta koju favorizuje Teslin izvršni direktor, Ilon Mask, našao se na četvrtom mestu.

Alek Boldvin, glumac koji je učestvovao u slučajnom ubistvu kinematografkinje Haline Hačins, bio je najtraženiji glumac i osoba na svetu ove godine. Najtraženija smrt bila je smrt DMKS-a, njujorškog repera koji je preminuo od srčanog udara u aprilu.

Rezultati za TV emisije su naglasili globalnu dominaciju platformi za striming. Skuid Game je praćena još jednom Netflik-om, Bridžertonom, raskošnom regentskom dramom koja je dominirala kulturnim razgovorom do te mere da je bilo iznenađenje što je još jedna emisija uspela da je pretekne. Treći je bio VandaVision, spin-off Osvetnika koji je pomogao da se podstakne rastuća popularnost Disni+ platforme, a zatim je usledila drama borilačkih veština Kobra Kaj na Netflik-u i još jedan pokušaj Dizni + Osvetnika, Loki.

Američki umetnici su takođe dominirali u pretraživanju pesama, sa singl vozačkom dozvolom Olivije Rodrigo koja je na vrhu, praćena albumom Lil Nas Ks-a Montero i pesmom Industri Bejbi pesmom Vokera Hejsa Fanci Like i MAPA filipinskog dečačkog benda SB19.

Preuzeto: Srbija Danas

Foto: Profimedia